Begroting 2014: Een technologie road to nowhere

Op een zuiver technologisch gebied, het rapport van de Commissie van de Audit geleverd aan het begin van het einde was fatsoenlijk en enigszins praktisch.

Australische federale begroting 2014

NBN uitrol privaat te financieren na medio 2018; NICTA op zichzelf in twee jaar, E-medische dossiers systeem krijgt $ 141m te vervolgen; Mobile zwarte vlekken en online veiligheid commissaris ontvangt financiering; Universal Service Agency functies overgedragen aan afdeling Communicatie; Australische tech startups getroffen door bezuinigingen op de begroting; OAIC ontbonden als privacy, FOI toezicht herverdeeld; omschakeling naar digitale televisie compleet, maar de financiering blijft; Een technologie weg naar nergens, NZ Govt ondersteunt tech startups in de nieuwe begroting

Onder de 64 aanbevelingen waren vraagt ​​dat de overheid; online bewegen in een sneller tempo, kijk naar; vervanging van verouderde departementale IT-infrastructuur, en te gebruiken, big data om de overheid efficiënter.

De enige technologie-gerelateerde aanbeveling uit het Audit dat de federale overheid lijkt te bewegen in de richting van het komende fiscale jaar is het, aanbeveling aan de Royal Australian Mint, en klaar NBN Co privatiseren voor zijn eigen financiering en verkoop. Als onderdeel van zijn eerste federale begroting, de Abbott regering gisteravond aangekondigd dat zij, niet verstrekken zou geen verdere kapitaalinjecties voor NBN Co; na medio 2018, het verlaten van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de uitrol van de National Broadband Network (NBN) te vertrouwen op particuliere financiering in 48 maanden de tijd om het netwerk te voltooien.

; NBN NBN zal Australië in een ‘leidende positie’ gezegd:?; Innovatie; Bill Morrow Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent, Cloud, Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; Innovatie; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek financieringsronde

Voor zover de infrastructuur betreft op dinsdagavond, de overheid produceerde een glossy 48-pagina’s tellend boekje benadrukken haar tarmac en sleeper-uitgaven; investeringen in technologie werden beperkt tot één supercomputer voor het Bureau of Meteorology, en het bereiken van de overheid AU $ 29.5b NBN financiering cap .

Wat blijkt post-begroting is een situatie waarin de verkwister Commissie van de Algemene Rekenkamer meer technisch vooruit denkt dan de overheid van de dag.

In haar verslag heeft de Commissie opgeroepen voor de overheid om een ​​”cloud-first” -strategie, wat zou leiden tot lagere IT-kosten in de komende drie tot vijf jaar vast te stellen. Gezien het traject en op middellange termijn besparingen bezaaid gedurende de begroting, dit is precies het soort programma dat vooraan in het midden voor de modernisering van de openbare dienst en het verlagen van de kosten zou moeten zijn.

Er is beperkte waarde bij het verzamelen van elektronische gegevens van burgers te voeden in de handmatige processen in afdelingen, “aldus het rapport.” Een beroep op maat, legacy-systemen, bezorgdheid over de veiligheid en privacy van het plaatsen van openbare gegevens in de cloud, en de algemene risicoaversie alle belemmeren vooruitgang.

In antwoord op het rapport van de Commissie gisteravond, penningmeester Joe Hockey en minister van Financiën Mathias Cormann zei dat cloud computing zou worden “overwogen na de 2014-15 Begroting”.

Op bijna elk front van de Commissie geopend, de overheid stilgelegd enige vooruitgang door het uitstellen van haar besluit tot volgend jaar: Opties voor het vervangen van het Department of Human Services ‘knik betalingssysteem zal worden overwogen nadat de begroting, het veranderen van de overheid inkoopstrategieën wordt uitgesteld goed; de hervormingen op hoe de overheid maakt gebruik van en analyseert de dataverzamelingen kunnen wachten op een andere dag, e-overheid is eveneens op een laag pitje. Eén van de gelukkigen aanbevelingen van de Commissie om het te maken in de begroting werd veranderende zakelijke diensten en systemen van de overheid, eerste hervormingen werden gemaakt in de begroting van dit jaar, met andere veranderingen vertrokken voor een andere dag.

Ijsvorming aan de overheid IT-uitgaven taart toe te voegen, de begroting duidelijk dat in twee jaar tijd, National ICT Australia (NICTA) zou moeten gedaan; vinden zijn eigen financieringsregelingen en het; besluit van de regering om bijl Commerialisation Australië, is gedaald als een loden ballon met de lokale industrie.

Hoewel het is één ding om te beweren dat NICTA moeten samenwerken met de particuliere sector om het fonds te helpen zichzelf, het is iets heel anders om alle publieke financiering van wat wordt bedoeld om een ​​onderzoeksbureau te verwijderen. nieuwe werkelijkheid NICTA is dat vanaf medio 2016, elk onderzoek pad dat leidt naar beneden beter leiden tot een pot met goud of zakelijke financiering, anders, het is het einde van de lijn.

Misschien is de getroffen mensen van NICTA en de CSIRO moet het hoofd in het medisch onderzoek. Als een regering die beweert te zijn tegen de winnaars, het zet AU $ 20 ter waarde van eieren in de mand medisch onderzoek, en verdomd elk ander onderzoek, met name onderzoek omwille van research’s.

Het is een goede zaak dat ondanks wat de begroting laat zien, het ministerie van Financiën is duwen op met cloud-gebaseerde initiatieven die de openbare dienst zal helpen.

In een recente blog post, Australische regering CTO, John Sheridan bleek dat de regering van plan om zichzelf te vinden van een dienstverlener die verantwoordelijk is voor de regering Content Management System (GovCMS) zal zijn, met de eerste GovCMS website gepland voor lancering in september

Onze voorkeur gaat uit naar Software-as-a-Service op Public Cloud, het gebruik van Open Source software Drupal, “Sheridan schreef.” Veel kleine bureaus hebben niet de middelen hebben om ervoor te zorgen dat de Commonwealth website normen rond veiligheid accreditatie en toegankelijkheid verplichtingen worden gehandhaafd.

Godzijdank dat ondanks het gebrek aan beweging aan de top, en de recente, ontmanteling van CIO-positie van de Australische regering, dat zou vermoedelijk hebben ertoe geleid dat de lading in het brengen van de overheid en haar diensten in de 21e eeuw, dat er nog steeds goede, verstandige en kostenbesparende projecten die in de ingewanden van Canberra.

We zijn op weg naar donkere tijden voor technologiebedrijven op zoek naar de grond te krijgen in dit land. De federale overheid is gericht op de infrastructuur en de activiteiten van de vorige eeuw, en de duidelijke kansen voor de overheid en haar interactie te brengen met de burger in het heden worden niet in beslag genomen.

May Sheridan en zijn enige project staking een rijke ader van succes, het lijkt de enige moderne project hebben we voor de komende twaalf maanden.

Als alleen konden we een manier om auto’s rijden op het internet te vinden, dan Hockey en Cormann zou struikelen over zichzelf om het project te financieren.

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde