Blackberry crisis waarschuwingen stevige ATHOC kopen

Blackberry zei op woensdag zei dat het verwerven van ATHOC, de makers van een veilige software platform voor crisiscommunicatie. De financiƫle voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

ATHOC de communicatie-software is in wezen een messaging-alerts systeem, maar voor de entiteiten die moeten potentieel gevoelige en belangrijke informatie tussen apparaten, organisaties en mensen uit te wisselen wanneer andere vormen van communicatie niet beschikbaar kunnen zijn. De software ondersteunt een groot aantal apparaten en platforms, waaronder iOS, Android, pc’s en Macs.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

De aankoop benadrukt hoe Blackberry blijft zijn platform in de richting van gereguleerde en overheidsinstanties tegemoet te komen. Niet-beursgenoteerde ATHOC levert haar genetwerkte comms diensten aan een schare van grote tent klanten, waaronder het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Department of Homeland Security en de US Department of Veterans Affairs.

Blackberry staat natuurlijk om te profiteren van het absorberen van ATHOC van hoog kaliber klantenkring, maar ATHOC de software krijgt ook krachtige injectie door integratie met Blackberry’s BBM messenger.

BlackBerry’s COO Marty Beard zei in een Q & A op het Inside Blackberry blog

Baard ging verder met te zeggen ATHOC’s platform is ook ideaal als het gaat om het maken van crisisbeheersing een deel van het internet der dingen.

De ATHOC platform zal ook worden gebruikt als uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van toepassingen. Blackberry deze nieuwe toepassingen kunnen integreren ATHOC met BBM Vergaderingen tijdens een waarschuwing om live video-feeds in te schakelen, of om berichten voor real-time samenwerking tussen belangrijke besluitvormers te zenden.

Kijkend naar het grotere plaatje, de overname van ATHOC vult echt eerdere strategische buyouts Blackberry’s. In april, Blackberry schepte WatchDox, een veilige enterprise file-sync-and-aandeel (EFSS) provider. Die deal volgde vorig jaar de overname van SECUsmart, een Duitse mobiele beveiligingsbedrijf.

De ATHOC overname zal naar verwachting in 2016 het fiscale derde kwartaal van BlackBerry’s.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar