Boekbespreking: Location Aware-toepassingen

Locatie, locatie, locatie: het is niet alleen voor makelaars niet meer. Als smartphones nemen een groter deel van de telefoon en de computer-markt, waar we zijn (of waar we willen zijn) steeds belangrijker. Kaarten, routebeschrijvingen, lokale beoordelingen, inchecken overal waar we gaan – locatie apps kan worden draaien in de killer smartphone gereedschappen. Bijvoorbeeld, meer dan een derde van de apps in de iPhone App Store gebruik locatie op een bepaalde manier. Echter, wanneer bedrijven krijgen location services verkeerd, klachten en rechtszaken te volgen – zoals Google en Apple hebben zowel ontdekten dit jaar.

Mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, mobiliteit, Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: perfect voor de nieuwe Apple iPhone

Location-Aware Applications is deels een gids voor ontwikkelaars die willen toevoegen aan de vele zoekinstrumenten. Het heeft genoeg programmering detail aan de eetlust op te wekken en richt ze in de juiste richting, waarbij u door de verschillende stadia van het maken van technische keuzes om de verkoop van uw app en de behandeling van uw bedrijf moet het opstijgen. Verschillende hoofdstukken loop je door wat een locatie gebaseerde dienst daadwerkelijk is en wat het kan leveren, hoe de verschillende positie technologieën werken en wat ze zijn goed voor (met inbegrip van nieuwe en obscure instrumenten, maar ook GPS en browser locatie), wat kaarten , in kaart brengen van API’s en geospatiale content beschikbaar is (benzine prijzen, bijvoorbeeld), waaronder enkele van de meer oneven licentievoorwaarden moet je aan te melden voor.

De enquêtes van de belangrijkste mobiele locatie hulpmiddelen en diensten omvatten zowel de grote namen en een aantal uitstekende kleinere spelers. Het overzicht van de verschillende smartphones is breder, die MeeGo, Java ME, BREW, Symbian en mobiele frameworks zoals PhoneGap, evenals Android, iPhone, BlackBerry en webOS (waarin de auteurs presciently korting). Het is vreemd om te zien Windows Mobile behandeld in dezelfde diepte als LiMo en niets op Windows Phone, dat wel. Zoals bij de andere technische informatie, de details op verschillende serverplatforms nuttig voor het vinden welke te onderzoeken in detail.

Hoewel het is cool om een ​​populaire app te maken, zijn de meeste ontwikkelaars in de hoop om wat geld te verdienen. Er zijn een aantal nummers om uw eetlust, waaronder de indrukwekkende half miljoen Boston shoppers die een $ 25 Gap coupon van Groupon gebruikt in een enkele dag te wekken. Afdekken zoveel platforms betekent dat u een voorproefje van de verschillende app stores en andere benaderingen voor de verkoop en het bevorderen van een app – iPhone-apps en de iTunes App Store krijgt een onevenredige mate van detail in hoor. Het is leuk om advies te zien op het daadwerkelijk uitvoeren van een app bedrijf, met inbegrip van het inzamelen van geld en het aanvragen van merken en octrooien (hoewel er geen melding gemaakt van de behandeling van octrooi-inbreuk vorderingen – iets wat veel app-ontwikkelaars moeten begrijpen).

Dit technisch detail is niet alles wat je krijgt: het boek is ook een breed overzicht van de gehele locatie-gebaseerde diensten gebied en zal een goed begrip van de belangrijkste kwesties en kansen te bieden – voor zowel gebruikers als ontwikkelaars. Er is een uitstekende gedeelte op de privacy, die kwesties van bezorgdheid van de consument aan de wetgeving en best practices die u nodig hebt om te voldoen aan. Het is vooral nuttig om de verschillende juridische posities in Europa en de VS in detail te zien, zal iedereen met een interesse in zowel de persoonlijke levenssfeer of de locatie dit gedeelte waard consulting vinden.

Omdat het boek is de aanpak van verschillende doelgroepen, de focus switches, soms abrupt, als je leest door de drie belangrijkste onderdelen – als je niet een coder, zijn er pagina’s vind je rechtdoor langs spiegelen. Maar er is nog genoeg informatie die handig is dit een nuttige inleiding voor iedereen die wil om op te staan ​​op snelheid op de locatie situatie.

Location-Aware toepassingen; Door Richard Ferraro en Murat Aktihanoglu; Manning Publications, 320 pagina’s, £ 29,99, ISBN: 9781935182337

Mary Branscombe

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: Perfect voor de nieuwe Apple iPhone