Dagelijkse Cuppa: 2M iPhones in 24 uur, Office 2013, de macht over USB

De Apple gekte geluwd (ten minste tot de iPhone 5 lanceert later deze week), maar ‘s nachts was het Microsoft aan de beurt om te schitteren.

De Redmond gevestigde bedrijf officieel; kondigde haar prijzen en verpakking Office 2013, en het is echt het duwen van de op abonnementen gebaseerde model voor zijn “premium” -producten. Om de vrees dat de klanten een abonnement voor een tekstverwerker betalen weg te nemen, heeft Microsoft gegooid in Skype minuten en meer SkyDrive opslag. Small Business Premium-klanten hebben ook een paar extra bonussen, zoals HD video-conferencing en hosted e-mail.

Natuurlijk, het is niet volledig geëlimineerd zijn traditionele pay-once producten, maar, afhankelijk van uw omstandigheden, kunnen ze geen waar voor uw geld. Als je problemen hebt met het beslissen welke voor u geschikt is, de website inzender Ed Bott heeft afgebroken, wat je zou verliezen en winnen van elkaar.

Hoewel er geen vaste data voor de release van Office 2013, heeft de onderneming eindelijk bevestigen wat we allemaal al een tijdje bekend: Windows 8 en de Surface RT tablet, zal op 26 oktober in de handel verkrijgbaar worden gesteld, en zal de dag te starten eerder, op 25 oktober, in New York City.

? Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, Enterprise Software; TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met landbouw, mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’ te zetten: Bill Morrow

De tablet in het bijzonder heeft een aantal tongen, zijn er zorgen over, wat de concurrentie zou kunnen betekenen voor Android. Tenminste op de zakelijke voorkant, vroeg de website inzender Ben Woods: “Wat doet een Android-tablet (of zelfs iOS) bieden dat een Windows-tablet niet kan?” De integratie van Android of iOS in een bedrijf is altijd een probleem geweest, maar wat als Microsoft maakt de integratie tussen de desktop en het apparaat volledig naadloos? Dat is misschien iets om ten minste Android een run voor zijn geld te geven.

Android is ook niet het gevoel veel liefde in het Apple-kamp, ​​dat is nu in staat om haar cijfers in haar gezicht zwaaien. In slechts 24 uur; Apple bevestigd 2 miljoen pre-orders, verduistert vorige records voor zijn smartphone en leidt tot de vraag overtreft het vermogen van het bedrijf om het nieuwe apparaat te leveren, ondanks de controverse rond zijn veranderd oplader.

Maar het spreken van het opladen van adapters, konden we een paar maanden buiten te zijn van het zien van laptops en meer macht beluste apparaten opgeladen via een nieuwe technologie genaamd; USB vermogensafgifte. Het idee is behoorlijk slim: TV’s van de toekomst, die al zijn vast en aangesloten op een stopcontact, kan een speciale USB-poort die kan worden gebruikt om een ​​laptop op te laden en te verzenden / ontvangen van gegevens op hetzelfde moment hebben. Klinkt als een geweldig idee voor degenen presentaties.

Maar verwacht geen Japanse fabrikanten te pompen dit soort technologie uit China anytime soon. Panasonic en Canon hebben; stilgelegd hun planten, na de Chinese protesten tegen Japan meer dan een nationaal geschil over de eigendom van een reeks eilanden in de Oost-Chinese Zee. Sony is ook het vermijden van reizen naar het land uit angst voor de veiligheid van haar personeel.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow