Dell te verkopen geavanceerde koelsystemen voor servers

De Round Rock, Texas gevestigde computer maker heeft een deal gesloten met een component en industriële apparatuur maker te verkopen geavanceerde koelsystemen en diensten aan data center eigenaars.

De financiële voorwaarden van de deal tussen Dell en Emerson Network Power zijn niet bekendgemaakt. De overeenkomst werd donderdag bekendgemaakt.

Een soort van extra koeling technologie van Emerson heet de Liebert XD. De XD bestaat uit-koelmiddel gevulde buizen die slang rond de server racks in een datacenter. Wanneer de koelvloeistof in de leidingen in de buurt van de servers, het absorbeert de warmte die van de computers, verandert in een gas, en vervolgens wordt teruggepompt naar een koelunit. De koeleenheid maakt er dan terug in een vloeistof voor een nieuwe cyclus.

De vloeistof systeem snijdt het koelvermogen belasting met ongeveer 30 procent tot 50 procent in vergelijking met andere typen koelsystemen, zei Fred Stack, vice-president van marketing voor Emerson, in een presentatie in San Francisco. Al met al kan koeling ongeveer de helft van elektriciteit van een datacenter verbruikt. Door een energiezuiniger koelmethode kunnen IT managers kostenbesparingen te realiseren en daarmee eventueel meer van hun budget servers opdragen, de stapel.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

De belangrijkste reden is dat we hebben het koelsysteem in de buurt van de (servers), “zei hij.” We krijgen de koelspiralen zo dicht mogelijk bij de computers.

Bij traditionele systemen, airconditioners blazen gekoelde lucht omhoog door de tegels in de vloer.

Tot nu toe zijn ongeveer 6.000 server racks gekoeld met de Liebert XD, zei Stack.

IBM en Hewlett-Packard hebben soortgelijke vloeibare koelsystemen, maar Stapel wees erop dat beide bedrijven gebruiken water in plaats van een koelmiddel. Het koelmiddel, hij beweerde, is veel beter in het absorberen van warmte.

Computer architecten hebben sporadisch gebruikt vloeibare systemen voor computers en onderdelen afkoelen voor jaren. De meeste van deze systemen hebben echter nodig pompen, die hebben geleid tot bezorgdheid over de betrouwbaarheid en energie-efficiëntie. In het verleden heeft de afweging over het algemeen de voorkeur airconditioning.

Veel bedrijven hebben geprobeerd om vloeistofkoeling systemen die in een pc of server zou kunnen passen populariseren. Cooligy, dat werd overgenomen door Emerson, is een pompsysteem voor een paar jaar bevorderd, terwijl Nanocoolers een passieve vloeistof koelsysteem heeft bedacht. Anderen omvatten Boston Microsystems.

Dergelijke systemen kunnen beginnen op de markt kwam in een paar jaar, maar acceptatie door de klant kan enige tijd duren.

‘Je wilt niet aan te sluiten en unconnect een vloeistof tube “in een PC, zei Stack.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek