Desktops OS keuzevrijheid krijgen

misschien een grafisch programma en Microsoft Word en een C ++ programmeertaal tool: Op een gegeven dag, misschien Erway monitor van een mengelmoes van verschillende software weer te geven.

Terwijl alle pc’s veel programma’s tegelijk kan draaien, Erway is het gesprek van zijn slaapzaal omdat zijn programma’s voor verschillende besturingssystemen, waaronder Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) werden geschreven Windows en de achterban geraakt Linux.

Gewoonlijk zijn pc-gebruikers vast met behulp van een enkel besturingssysteem, zoals Windows. Erway echter heen en weer schakelen tussen een aantal van hen. Dat komt omdat hij met behulp van een testversie van VMWare, een programma dat is een hot topic in Silicon Valley nog voordat het officieel is vrijgegeven.

De dicht gehouden Palo Alto, Calif., Bedrijf, in 1997 opgericht door onderzoekers van Stanford University, ontwikkelde software die computers gebaseerd op Intel’s chips tegelijk draaien Linux, Windows 95 en Windows NT maakt, plus anderen VMWare kunnen later ondersteunen .

Wolk, VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven; Cloud, IBM stappen tot cloud deals met VMware, SugarCRM, Data Centers, VMware koopt Arkin Net, voegt software-defined networking heft; Cloud; Public cloud computing-leveranciers: Een blik op sterke punten, zwakheden, big picture

Wie wil er nou zoiets doen? Vraag Erway. “Ik weet dat een heleboel kinderen die willen Linux gebruiken, maar die nog willen om spelletjes te spelen of Windows-applicaties zoals Word of Quicken te gebruiken,” zei hij.

Veranderen van OS; Vandaar de buzz: met VMware, kunnen gebruikers schakelen tussen besturingssystemen zo terloops als ze nu bewegen tussen toepassingsprogramma’s. Als gevolg hiervan, een aantal leidinggevenden in de branche zien VMWare als waarmee de aard van de vrije keuze van besturingssystemen die de grip die Microsoft heeft op de pc-software zal verlichten.

VMWare, die vorige week een testversie van het product verscheept, verwacht dat het zal uiteindelijk werken met IBM Corp.’s (NYSE: IBM), OS / 2-besturingssysteem, Solaris van Sun Microsystems (NASDAQ: SUNW) en software van start . -up Be Inc, (Het zal niet ondersteunen Apple Computer Inc. (Nasdaq: AAPL) Macintosh-systeem, tenzij Apple zijn software te draaien op Intel-chips herschrijft.)

VMWare is heel opmerkelijk “, zegt Jean-Louis Gassée, Be oprichter.” Ze zijn echt slimme jongens.

De “jongens” zijn mede-oprichters Mendel Rosenblum, een Stanford-computer science professor, en twee van zijn studenten, Edouard Bugnion en Scott Devine, samen met Edward Wang, van de University of California, Berkeley. VMWare’s president is Diane Greene, die ook Rosenblum’s vrouw.

VMWare’s technologie is soms verward met ‘software-emulatie’, een niet-verwante techniek die het mogelijk maakt, laten we zeggen, een Linux-computer om programma’s geschreven voor een Windows-computer zonder daadwerkelijk gebruik van een Windows-software draaien. In het geval van VMWare, hoewel, PC eigenaren hebben versies van alle van de besturingssystemen die ze willen run geïnstalleerd op hun machines. Deze aanpak garandeert volledige compatibiliteit, en vermindert de vertragingen typische met emulatiesoftware. VMWare zegt dat zijn software draait toepassingsprogramma’s bij 90% van de normale snelheid.

Meerdere sessies; De aanpak heeft andere voordelen. Naast de verschillende besturingssystemen kan een gebruiker meerdere “sessies” van hetzelfde besturingssysteem gelijktijdig draaien. Zo kan een sessie van Windows NT serveren webpagina’s op het internet, terwijl een andere sessie met vertrouwelijke informatie achter een “firewall” van externe gebruikers volledig omheind-off zou kunnen blijven. Er zijn ook de betrouwbaarheid voordelen: als Windows 95 crasht, is het niet per se andere besturingssystemen te onderbreken of eisen dat de computer opnieuw worden opgestart.

VMWare, nu met slechts twee dozijn medewerkers, is van plan om de meeste van haar verkopen via het internet te doen, of via groep licenties aan grote bedrijven. Het valt nog te bezien of ze veel succes buiten de technische gemeenschap zal vinden. Maar VMWare verwacht vroege vraag van andere software-ontwikkelaars en gebruikers in corporate “helpdesks”, dat wil in staat zijn om de werking van de machines die ze proberen op te sporen na te bootsen zien.

Greene was een van de mede-oprichters van VXtreme, een internet video bedrijf dat werd gekocht door Microsoft in 1997 voor een geschatte $ 75.000.000. Ze geploegd sommige opbrengsten uit die deal in VMWare – ironisch genoeg, met behulp van Microsoft’s geld om een ​​product dat er iets van een bedreiging zou kunnen steunen.

Maar zij en andere VMWare leidinggevenden erop aandringen dat ze niet vijandig tegenover de software-gigant, stellen zij hun product daadwerkelijk kon leiden tot het laden van meer kopieën van Microsoft besturingssystemen en toepassingen op personal computers en servers. Een week voor de aankondiging van het bedrijf, VMWare executives gaf een gratis briefing op het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond, Washington.

Hoewel Linux fans zijn enkele van de grootste vroege boosters VMWare’s, velen van hen mopperen over de voorgestelde $ 299 prijs voor de definitieve versies, gepland voor mei en juni. Mevrouw Greene, toe te geven dat het bedrijf had de zakelijke markt in het achterhoofd, merkte op dat een $ 99 student versie is aangekondigd, en zei dat de consumentenprijzen kunnen volgen.

Erway, ondertussen, was zo enthousiast dat hij het opzetten van een webpagina met schermafdrukken van zijn VMWare installatie. In de eerste week was, zei hij dat hij kreeg meer dan 1000 hits uit onderzoekende geest bij IBM, 900 van Intel-en 300 van Microsoft.

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

IBM stappen tot cloud deals met VMware, SugarCRM

VMware koopt Arkin Net, voegt software-defined networking heft

Public cloud computing-leveranciers: Een blik op sterke en zwakke punten, big picture