Details beginnen te lekken op Microsoft SharePoint Online 2013

Wanneer Microsoft ambtenaren eind januari aangekondigd dat de prive-technologie preview voor Office 15 was de kick-off, zei dat ze het plan was om de nieuwe versies van Office-client, Office servers en Office lanceren in de cloud (een k een Office 365) tegelijk.

Er zijn een paar lekken over Office 15-client en ten minste één van de Office 15 servers, maar niets over de volgende grote Office 365 versie (SharePoint Online 15, Exchange Online en Lync Online 15 15) geweest. Tot nu….

Een van mijn contacten met toegang tot de technology preview heeft gedeeld een paar weetjes over de “15” release van SharePoint Online.

En voor wie zich afvraagt ​​over de definitieve naam van het product, het lijkt Microsoft verwijst naar SharePoint 15 en SharePoint Online 15 als “SharePoint 2013.” (Zie scherm boven geschoten.) Dus zelfs als de Office 15 golf wordt vrijgegeven aan de vervaardiging van dit jaar, zoals ik heb gehoord is nog steeds Microsoft’s hoop en plan, het is op zoek naar meer en meer als de uiteindelijke naam van de familie zal Office 2013.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Op basis van wat er in de SharePoint Online 15/2013 technology preview, hier zijn enkele van de functies die waarschijnlijk deel uit van de release

SharePoint Duet: Een wolk versie van de Duet add-on Ontwikkeld door SAP en Microsoft waarmee SharePoint te integreren met SAP-applicaties, ondersteuning voor het bekijken van business intelligence-inhoud op Apple iPad apparaten; Verbeterde Web App s: Met de 15 release, Office Web Apps zal niet worden uitgevoerd vanuit de SharePoint “farm.” In plaats daarvan de webified versies van Office-apps van Microsoft zal lopen van een nieuwe Office Web Apps Server. Third-party ontwikkelaars in staat om te binden in de Office Web Apps-service en bieden toegang tot de documenten die zijn opgeslagen in IBM FileNet, OpenText, en Oracle zal zijn; Metro user interface: Tegels in siteverzamelingen zal meer informatie worden weergegeven wanneer u de muis over hen, in een Metro-achtige stijl; Rights management Services (RMS): RMS wordt direct geïntegreerd in SharePoint Server 15 (en Exchange Server 15), zoals ik al eerder geblogd. Klinkt als hetzelfde gebeurt met de cloud-versies van deze producten. Het lijkt erop dat RMS op de wolk kant is wellicht ook beschikbaar als een add-in of afzonderlijke SKU zijn; Project Online: Nieuw project site om lichtgewicht projecten te beheren. Microsoft ambtenaren en partners van het bedrijf zijn doorschemeren over een voor het afgelopen jaar; Visio Online: Klinkt alsof er een Visio cloud service component ook zal zijn, aangezien ik vorig jaar te horen, hoewel in de tech voorbeeld lijkt het niet beschikbaar zijn als zelfstandige eenheid. (Lijkt worden gebundeld met Project client)

Vermoedelijk, volgens mijn contact, SharePoint neemt een “grote afhankelijkheid” op Windows Azure met de “15” release. Betekent dit dat SharePoint Online – of misschien zelfs alle Office 365 – verhuist naar worden gehost op Azure als onderdeel van de volgende grote golf? Dat weet ik niet zeker. Microsoft ambtenaren hebben gezegd het verplaatsen van Office 365 naar Azure is een doel, maar hebben nog geen tijdschema.

In andere Office 15-gerelateerd nieuws, heeft Microsoft gezegd dat het werken aan nieuwe Web uitbreidingsmogelijkheden voor de komende Office 15-client. Dat onderdeel is de codenaam Agave, volgens een rapport van Tom Warren op The Verge.

Microsoft ambtenaren geen commentaar op alles wat te maken heeft met Office 15 op dit moment. Een publieke bèta is te wijten deze zomer.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september