fractal domheid

Ik begin te tellen en het schatten. Ik denk dat we zijn op zoek naar ongeveer 60.000 tot 80.000 auto’s per uur met een gemiddelde van twee inzittenden. Het is een mens pijpleiding vervoert ongeveer 140.000 mensen per uur naar en van Londen.

Natuurlijk is de politiek correcte (PC) mening is dat ik de trein had moeten nemen, en onder normale omstandigheden zou ik hebben. Maar vanavond spoor reparaties verhoging van de normale enkele reis van twee verschillende treinen om een ​​combinatie van vier treinen en twee coaches. De reistijd met de trein is ook onbepaald en duurder dan het gebruik van een auto. Dus ik voel me niet al te schuldig, ook al heb ik ook een bestuurder dus ik kan nog steeds zitten en het werk van de hele reis. In feite is het verschil in kosten marginaal als taxi’s en andere extra’s in de vergelijking worden ingevoerd. En ik moet op tijd. Ik kan me niet veroorloven om laat. Dus PC = 0, Common Sense = 1.

Onze politici en leiders zijn van mening dat de trein onze primaire keuze zou moeten zijn en moeten we het aantal auto’s op onze wegen te verminderen. Zou het werken? Hoeveel treinen zouden we nodig hebben, zelfs als we konden krijgen ze zowel betrouwbaar en op tijd te zijn (die we niet).

Een InterCity trein kan meestal bij 700 mensen – en ik ben hier het schatten ook. Dus op deze zondag zouden we ongeveer 200 treinen per uur tussen Londen en Bristol vereisen. Maar het beste wat we kunnen bereiken zou zijn één elke 10 minuten – laten we zeggen 12 uur – zes te komen en zes te gaan. En op dit niveau zo’n trein zou slechts een onbeduidend bijdragen 6 procent opluchting. Dus is het op afstand mogelijk is dat elke trein systeem echt een verschil kunnen maken? Niet met de huidige technologie, zeker.

Veel gevallen van kennelijk onjuiste doctrines en overtuigingen, plus de gevarieerde gedrag van mensen en managers in bedrijven, scholen, ziekenhuizen en huizen hebben mij tot de conclusie dat de menselijke domheid is fractal. Dat wil zeggen, domheid ziet en gedraagt ​​zich overal hetzelfde, in elke organisatie en op elk niveau van de samenleving. Op een gegeven moment een standpunt wordt geformuleerd, het geleidelijk wordt geaccepteerd als de heilige Schrift, en daarna wordt het een onbetwiste gemeenplaats.

Laten we proberen nog een paar voorbeelden om mijn punt te illustreren. In modern management spraakgebruik is het een bekend adagium dat ‘wat je niet kunt meten, kun je niet managen’. Als gevolg daarvan zien we de controle en meetsystemen, performance monitoring en statistieken hebben al de woede geworden. Maar kijk naar de manier waarop de nummers worden gemanipuleerd en gerommeld om de sociale, politieke en financiële behoeften te bevredigen.

Het is dus interessant om na te denken. Is Enron slechter dan regeringen die hun BBP-cijfers, onderwijs en gezondheidszorg statistieken te regelen op de markt en sociale verwachtingen te voldoen, om kiezers te winnen en invloed uitoefenen?

Aanpassen examen slagingspercentages om een ​​paar procentpunten verbetering jaar te realiseren op jaar ziet binnenkort samengestelde interest nemen van een hand en werkgevers verhuisde om te klagen rang A studenten zijn niet wat ze gebruikt worden.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, Kunstmatige Intelligentie, Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker, veiligheid, Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden; Enterprise Software, Tech krijgt de Brexit blues vertrouwen slides

Het bouwen van systemen voor gezondheidszorg dat zien medewerkers en managers per definitie hoeft te nummers rommelen om het politieke klimaat te overleven zijn even onverantwoord. Om de politieke krachten om verder te manipuleren wachttijden en de exploitatie tijden tot een aanvaardbaar niveau van dienstverlening te laten zien zonder dat het aanpakken van de echte problemen, ziet al snel meer beheerders dan bedden. Erger nog, de artsen, verpleegkundigen en patiënten snel de waarheid te realiseren en start met actie om omzeilen en neventak de onnodige bureaucratie. Het hele systeem wordt topzwaar, over-duur en nog steeds niet in slaagt om te leveren zoals beloofd.

In het ergste geval zien we belangrijke beslissingen genomen op basis van gemanipuleerde of genegeerd informatie. En maar al te vaak mensen gewond raken of gedood als gevolg. Beknibbelen op onderhoud routines en niet om adequaat te investeren in nieuwe en vervangende plant zijn alle gangbare gebeurtenissen. Eerlijk fouten en ongevallen zijn moeilijk genoeg om te leven met, PC- en onwetendheid veroorzaakte tragedies zijn in een andere competitie.

Het is altijd een verleiding om de feitelijke gegevens te nemen en manipuleren om de manier waarop je (of je baas) echt zou willen dat het is. Mijn advies is altijd hetzelfde: Doe het niet, wat er ook gebeurt. Vroeg of laat iemand gaat om de prijs te betalen en het zou zeer hoog zijn.

Er is geen immuniteit van de wens of mogelijkheid de figuren viool en kan zelfs de ultieme verleiding. Maar in de wetenschap, technologie en engineering is er niet alleen een prijs, is er een snelle responstijd om een ​​dergelijk beroep. Gelukkig hebben we de neiging om machines te gebruiken om de taak van het verzamelen en analyseren van gegevens en reserve menselijke intelligentie te doen voor de interpretatie van de gegevens. We zijn ook vrij hoog op de herhaalbaarheid, peer review en meerdere, parallelle en vaak concurrerende teams. Als er iets mis gaat hebben we de neiging om het redelijk snel te vinden. Als iemand een fout of probeert de cijfers zijn ze over het algemeen snel geïdentificeerd aan te passen.

Een of andere manier moeten we dezelfde automatisering en discipline te krijgen in onze sociale structuur en systemen, zodat we echt kunnen beheren met vertrouwen tegemoet. Totdat we doen, zijn we allemaal getuige van de kosten van de fractal menselijke domheid …

• Mrs. Smith wassen flessen en blikjes bier in heet water om met de auto worden vervoerd naar de fles en kan de bank – het redden van de planeet door het verspillen van 100 maal meer energie dan we kunnen herstellen.

• Transport beleid dat zie 100-voudig meer vervuiling van de files dan zou leiden voor een verstandige weg bouwprogramma.

• De verdere exploitatie van olie- en vernietiging van de reserves, terwijl O & O in alternatieve energiebronnen blijft schromelijk ondergefinancierd.

• Gezondheid en veiligheid programma dat niet-kwesties en verwaarlozing van de reële risico’s aan te pakken om de publieke opinie te voldoen.

De lijst is eindeloos – en fractal.

Oorspronkelijk getypt op vlucht FR509 vliegen tussen Bristol en Dublin. Herzien op FR292 onderweg naar Stansted en uiteindelijk verzonden naar silicon.com van mijn huis via een Wi-Fi verbinding enige tijd later.

biografie, Peter Cochrane is een mede-oprichter van ConceptLabs CA, waar hij werkt als een mentor, adviseur, consultant en business angel aan een breed scala van bedrijven. Voor meer informatie over Peter, zie: www.cochrane.org.uk. Hij schrijft regelmatig een column voor silicon.com die hier wordt gearchiveerd.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker

Sage data-inbreuk kunnen honderden zakelijke klanten beïnvloeden

Tech krijgt de Brexit blues als het vertrouwen slides