Google verliest autocomplete laster geval in Italië

Google heeft een zaak verloren in Italië over de lasterlijke aard van autocomplete suggesties, volgens een advocaat van de klager.

Op dinsdag, lead counsel Carlo Piana schreef op zijn blog dat het Hof van Milaan zijn eerdere beslissing om Google te bestellen om te filteren op lasterlijke zoeksuggesties heeft aanvaard. Dit zijn de suggesties die opduiken in de zoekresultaten van Google ingang bar, voorstellen wat de gebruiker zou kunnen willen om te zoeken naar.

Mensen die zoeken via Google naar de klant Piana’s, die in het openbaar naamloos blijft, waren blijkbaar gepresenteerd met autocomplete suggesties waaronder truffatore ( “con man”) en truffa ( “fraude”).

De volgorde (PDF, in het Italiaans) is van 31 maart, hoewel Piana alleen de inhoud openbaar gemaakt op dinsdag. Google verloor zijn poging om de bescherming van de E-Commerce richtlijn safe harbor bepalingen, die deels schilden hosting en ISP’s van aansprakelijkheid voor de inhoud die op of die via hun systemen claimen. Echter, de rechter beschouwde de autocomplete suggesties wordt geproduceerd door Google zelf.

“Google stelde dat zij niet aansprakelijk kon worden gesteld, want het is een hosting provider, maar we laten zien dat dit de inhoud geproduceerd door hen (en door de manier, ze filteren bepaalde inhoud, met inbegrip van termen die bekend is dat ze worden gebruikt om te verdelen copyright-inbreukmakend materiaal), maar door middel van geautomatiseerde middelen, “Piana schreef.

De advocaat zei dat het pak is “geenszins een steunbetuiging aan censuur”, zoals de beschuldigingen waren volledig met Google besproken voordat de rechtszaak zelfs werd beschouwd en slechts twee zinnen werden naar voren te filteren uit de autocomplete zetten.

Alle gevallen zijn verschillend, daarom is er geen garantie dat vergelijkbare gevallen dezelfde uitkomst zou zien, “zei Piana. Hij voegde eraan toe dat deze zaak had” zorgde voor veel moeite om de klant, die een imago zowel als ondernemer en leverancier van educatieve diensten op het gebied van personal finance “.

In een verklaring op dinsdag, Google zei dat het was “teleurgesteld” door het Hof van het besluit van Milaan.

Wij zijn van mening dat Google niet aansprakelijk moet worden gesteld voor termen die in autocomplete worden weergegeven als deze worden voorspeld door computer algoritmes gebaseerd op zoekopdrachten van eerdere gebruikers, die niet door Google zelf, “aldus het bedrijf.” We zijn op dit moment de herziening van onze opties.

Dit is niet de eerste keer dat Google heeft fout van de autoriteiten van Italië gedaald. In februari 2010 werden drie Google-managers bij verstek veroordeeld over een video geüpload naar de site, waarin een autistisch kind kreeg gepest. In januari van dit jaar, de Italiaanse autoriteiten ook gedwongen Google om concessies te doen ten aanzien van Google Nieuws en AdSense, om een ​​antitrustonderzoek in het land te sluiten.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen