4G-dekking op de in Noorwegen als Netcom, Telenor boost LTE-netwerken

Zowel van de Noorse mobiele operators die op dit moment te bieden 4G-diensten gestaag verhogen van hun LTE-netwerk dekking.

TeliaSonera eigendom NetCom, die ‘s werelds eerste commercieel beschikbare LTE-netwerk in 2009 geopend, heeft onlangs aangekondigd dat het nu heeft bereikt 44 procent dekking van de Noorse bevolking met zijn 4G-service.

Nokia maakt vooruitgang in Noorwegen Telenor landt Apple ondersteuning voor de iPhone 5 op de LTE-netwerk.

Dat de dekking vertaalt naar ongeveer 2,2 miljoen mensen in 140 steden en gemeenten in het hele land.

NetCom alleen opende haar LTE-netwerk voor gebruik met mobiele telefoons rond een maand geleden – tot dan toe heeft het bedrijf de 4G was alleen beschikbaar voor gebruik met USB-modems en een aantal LTE-compatibele tablets.

Zittende Telenor kwam later tot de 4G-partij, de lancering van haar LTE-netwerk in de tweede helft van 2012, en het is al het spelen van catch-up sinds die tijd. Het bedrijf heeft ook in eerste instantie begonnen met-modem gebaseerde mobiele breedband producten, maar begon het ondersteunen van mobiele telefoons aan het eind van vorig jaar.

Echter, Telenor onlangs uitgerold haar 1000 4G basisstation in Noorwegen, waarbij netwerkdekking tot tussen de 35 en 40 procent van de bevolking. De focus van laat is geweest over de uitbreiding van de dekking in heel typische zomervakantie plekken, in het bijzonder aan de zuid-oostelijke kust van het land, waar veel Noren brengen hun zomervakantie.

Beide operatoren reikhalzend uit naar het vrijmaken van 800 MHz spectrum in Noorwegen. De frequentieband wordt naar verwachting klaar zijn voor gebruik in 2014, naar aanleiding van een spectrum veiling die is gepland om te beginnen op 2 december van dit jaar. De veiling zal frequenties te bieden in de 800MHz, 900MHz en 1800MHz bands, die allemaal voor mobiel gebruik zal worden toegewezen.

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

De Noorse regering heeft besloten om dekkingsverplichtingen op een licentie voor de 800 MHz band te zetten.

De dekking verplichting bepaald dat de operator die de licentie wint 98 procent van de bevolking moet betrekking hebben – een vereiste dat moet na de gunning van het spectrum binnen vijf jaar moet worden voldaan. De dienst moet leveren ook een gemiddelde downloadsnelheid van 2 Mbps.

Telenor’s doel is om 90 procent LTE dekking door de bevolking in 2016.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar