Ability Office 2002 recensie

Ability Office 2002, uit het Verenigd Koninkrijk op basis van het vermogen Plus Software, kregen onze aandacht met zijn Microsoft Access-compatibele database. Maar de rest van deze low-cost office suite teleur. De tekstverwerker is erg traag, de spreadsheet zal niet op de juiste Excel-werkbladen openen, en de suite als geheel heeft bijna geen Web-functionaliteit. Als u bereid bent om een ​​beetje meer geld te besteden hebt, raden wij Microsoft Works.

Ability Office niet laat u kiezen welke onderdelen u wilt installeren, maar dumpt al haar stukjes en beetjes op uw pc. Toch verbruikt slechts een minuscuul 20MB, slechts een fractie van wat Works vreet. Het programma is makkelijk te vinden, maar: gewoon downloaden van de 13MB bestand uit de Ability Plus website. En terwijl je daar bent, pak de andere noodzakelijke (en gratis) bestanden die u laten import / export filters te installeren voor Word- en WordPerfect-bestanden en de multi-language spellingcontrole en thesaurus. U kunt kiezen voor een 30-dagen gratis trial, of als u slechts één of twee Ability apps nodig hebt, kunt u elk apart kopen voor $ 29,95 per stuk. Geen enkele andere low-cost suite biedt een gratis trial.

Misschien omdat van al dat het downloaden, Ability bewijst zichzelf een substantieel pakket. De suite bevat een tekstverwerker, een spreadsheet, en een database – de grote drie van de productiviteit op kantoor. Het heeft ook een Photoshop-stijl foto-editor, genaamd PhotoPaint. Maar net als Microsoft Works, dit programma ontbreekt een presentatie maker.

Ability Write, de suite tekstverwerker, ziet er solide uit op het eerste. Het omvat een groot aantal functies, inclusief tabellen, in-document bewerken of spreadsheet werkbladen zoals die van Microsoft Office, HTML-export, grafische tekst effecten vergelijkbaar met WordArt, documenten met meerdere kolommen Word, en nog veel meer. Helaas, Write is jammerlijk traag. In ons eenvoudige scroll test, waar we de tijd hoe lang het duurt om door middel van een 200-pagina’s tellende document te scrollen, Write duurde zeven keer langer dan Word (in Works 2002). Het duurde Ability Write 10 minuten en 25 seconden om de taak te voltooien, in vergelijking met Word 1 minuut en 26 seconden.

Ability Spreadsheet biedt slick hulpmiddelen, zoals AutoSom, die voegt nummers in een kolom, en ingebedde hyperlinks waarmee u een webpagina openen vanuit een werkblad. Maar de compatibiliteit van het programma met Excel haperde. Het produceerde lege werkbladen toen we geprobeerd om meerdere Excel-bestanden te openen. Ability zegt dat het werkt om deze bug op te lossen.

De Database programma scheidt deze suite van de concurrentie, maar alleen voor degenen die een Microsoft Access-compatibele relationele database nodig. Database opent inheemse Access-bestanden (die in de MDB-formaat), waaronder die gemaakt door Access 2000 en Access 2002. Over het geheel genomen, Ability behandelt Microsoft Office-bestandsformaten redelijk goed. Maar als je denkt aan het uitwisselen van Office-bestanden, Works is uw beste weddenschap.

Ability Office integreert goed met haar eigen programma, maar niet zo goed als Microsoft Works doet. U kunt bijvoorbeeld insluiten een lege spreadsheet Spreadsheet in een Ability Write-document, dan beginnen met het invoeren van nummers. En u kunt Database queries starten vanuit een werkbalk in schrijven of Spreadsheet, waardoor het gemakkelijk om gegevens uit een database en in, zeg, een Write document te trekken.

Op het web, hoewel, Ability teleur. U kunt spreadsheets en tekstverwerking documenten op te slaan als HTML-bestanden, maar de resulterende opmaak is verschrikkelijk. Onze test document gedaald beide tabellen en grafieken bij uitvoer naar het web.

Mogelijkheid biedt geen telefonische ondersteuning, dus je moet vertrouwen op zowel de minimale 50-post online FAQ-bestand of e-mail ondersteuning. Gelukkig steun Ability’s reageert snel en accuraat. Helaas, e-mail ondersteuning is gratis voor alleen de eerste 60 dagen na aankoop. Na dat, ondersteuning en software-updates kost $ 50 voor een 12-maanden plan.

We zijn allemaal voor de concurrentie, maar Ability Office 2002 kan het niet snijden in de alternatieve suite strijd, veel minder tegen de grote jongens, zoals Microsoft, Corel en Lotus. Als u een Access-compatibele-database nodig, Ability is een goede deal. Iedereen iets anders moesten zoeken.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop