Alan Turing big data research lab krijgt multi-million injectie

De Britse regering is het ophangen van £ 42m ($ 70m) om een ​​big data onderzoeksinstituut vernoemd naar het berekenen van pionier en WWII code-breaker Alan Turing creëren.

Het doel van de nieuwe nationale instituut, door kanselier George Osborne kondigde in de begroting woensdag, is om het land in staat te stellen de wijze van big data wetenschap leiden, met Britse bedrijven de vruchten plukken.

Osborne zei dat het instituut onderzoek te doen naar de collectie, de organisatie en analyse van grote hoeveelheden gegevens. Het zal de naam van Turing, die had gedaan “meer dan vrijwel elke andere persoon om de oorlog te winnen, en die werd vervolgd voor zijn seksualiteit door het land dat hij hielp redden” dragen.

Turing kreeg een postuum koninklijk Pardon vorig jaar, die is veroordeeld voor onfatsoenlijkheid in 1952. Hij pleegde zelfmoord in 1954.

“Nu, in zijn eer, zullen we vonden het Alan Turing Institute om ervoor te zorgen Groot-Brittannië leidt de weg weer in het gebruik van big data en algoritme onderzoek,” zei Osborne.

“Ik ben vastbesloten dat ons land gaat om uit-concurrentiebeding, te slim af en overtreffen de rest van de wereld.”

Turing staat bekend als de vader van de moderne computers. Jaar voor het begin van het informatietijdperk, bedacht hij wat hij een ‘universele machine “genoemd, een theoretisch model van de wijze waarop de berekening plaatsvindt dat de pioniers die de moderne digitale computer gemaakt geïnspireerd.

Het rapport van de Britse ministerie van Financiën zei dat de vier jaar de investeringen in het instituut zal zich richten op grote data-analyse om bedrijven te helpen verbeteren van productieprocessen, gericht op marketing, en zorgen voor meer efficiënte dienstverlening.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Het is ook investeert £ 74m ($ 123m) meer dan vijf jaar in een grafeen innovatiecentrum en celtherapie productie centrum als onderdeel van de Britse Catapult netwerk.

Deze zullen op grote schaal produceren van celtherapie voor de late-stadium van klinische proeven mogelijk te maken, en zal het MKB toegang te bieden tot geavanceerde apparatuur voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten grafeen.

Een kunstmatige intelligentie onderzoekslaboratorium genaamd de Turing Institute bestond op Glasgow University tussen 1983 en 1994.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen