ASX naar een data meer te ontwikkelen als onderdeel van de technologie revisie

Waarom fix iets wanneer het niet gebroken is de houding van de Australian Securities Exchange (ASX) voor bijna de laatste tien jaar als het gaat om het bijwerken van de backend-technologie systeem, en zelfs tot op de dag, ASX group executive Tim Thurman zei dat het functioneren als het moet met 100 procent beschikbaarheid.

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde; ANZ Bank shuffle tech executive dek; Telstra onthult Global Media Network voor levering van inhoud; Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing; Foxtel bevestigt NBN aanbieden van volgende maand

Echter, het probleem Thurman heeft met de huidige backend-platform is dat het niet mogelijk voor het bedrijf om te innoveren.

“Een deel van de uitdaging is dat we hebben een heleboel platformen die zeer oude …. en zeer stabiel zijn, maar een deel van het probleem is het niet toelaten om snel genoeg te innoveren,” zei hij.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

De bestaande ASX technologie stack is momenteel up gemaakt van twee afzonderlijke trading platforms, die werden gemaakt wanneer de Australian Stock Exchange en de Sydney Futures Exchange werden samengevoegd tot de ASX terug te vormen in 2006. Terwijl de merken samengevoegd, de technologie stack van elke organisatie gebleven zeer apart.

De noodzaak voor de organisatie om de technologische strategie te herzien, waarin ook het zien van de twee bestaande platforms worden geïntegreerd, werd niet geïnitieerd tot ongeveer vier jaar geleden, toen de toenmalige CEO Elmer Funke Kupper had een visie om een ​​”echt verticaal geïntegreerde uitwisseling” te creëren.

Als onderdeel van de herziening is de ASX een partnerschap aangegaan met Tibco voor zijn Enterprise Service Bus (ESB) naar het grensvlak tussen elk van haar core business diensten. De API-architectuur die door de Tibco ESB platform kunnen ASX om gegevens te wijzigingen te stroomlijnen zonder de onderliggende systemen, iets wat Thurman zei dat hij is vooral geïnteresseerd in het veranderen.

“De manier waarop de technologie was en op dit moment is ze heel erg onafhankelijk in de manier waarop ze met elkaar praten, dus er is heel veel op maat gemaakte API’s, honderden van hen dat is gewoon overal,” zei hij.

“Dus, als je kijkt naar een technisch document van ons platform, het is als een spinnenweb van data gewoon overal te gaan. Ons doel was om te standaardiseren die zo konden we die gegevens te huisvesten, en we konden uiteindelijk neem het van een punt.”

Thurman gelooft in de lange termijn de bouw van een gecentraliseerd data meer over de komende maanden – iets waarin hij zegt, is een belangrijke strategische agenda voor de ASX – zal de organisatie in staat stellen om een ​​data-strategie op te bouwen, en uiteindelijk de bestaande gegevens, zodat analyseren dat het meer proactieve en voorspellende in wat haar klanten zien kan zijn.

“We krijgen veel beter in het puur omdat de gegevens is veel toegankelijker en het hebben van de tools om de data te proeven,” zei hij.

Uit de achterkant van deze, Thurman zei dat er plannen zijn om van het hebben van vier afzonderlijke clearingsystemen tot slechts één.

Eerder in het jaar, de ASX en de Nasdaq een samenwerkingsverband aangekondigd die zal zien Nasdaq vervangt ASX bestaande aandelenopties clearing technologieplatforms.

Onder de deal, ASX zei dat de technologie zal worden ontwikkeld op Nasdaq Genium INET clearing platform, dat reeds wordt gebruikt door de organisatie voor de futures clearing.

De revisies zijn gedeelte van de techniek transformatieprogramma ASX, waarin de organisatie nog twee jaar mee in voltooien.

Als onderdeel van de herziening is de ASX momenteel ook op zoek naar het versnellen van de ontwikkeling van blockchain technologie in de tweede helft van 2016 boekjaar, iets waarin Thurman gelooft zal helpen een concurrentievoordeel voor de organisatie.

“Blockchain is nog in een vroeg stadium voor ons … maar wij geloven op een gegeven moment zal er een kans voor ons om die technologie te gebruiken in een zeer veilige manier,” zei hij.

De ASX heeft gecontracteerd de VS gevestigde bedrijf Digital Asset aan de blockchain technologie, het onderliggende systeem dat transacties zoals bitcoin handel vergemakkelijkt, te vervangen of upgraden van haar belangrijkste handelspartners en post-trade platforms te ontwikkelen.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen