BI startup Looker inkepingen $ 30m injectie voor uitbreiding

Looker CEO Frank Bien: Drive in nieuwe markten; Looker.

Microsoft lanceert Public Preview van mobiele real-time analytics over Azure, Cloud, de grote gelijkmaker van data-analyse; Microsoft duiten nieuwe gratis versie van zijn macht BI business intelligence dienst; Microsoft om een ​​betaalde versie van haar interne Cosmos big data service te bieden; Microsoft neemt Revolution Analytics; ivd: Hoe Software AG en Wipro werken samen via Looking Glass analytics platform, Microsoft levert stroom BI mobiele app voor de iPad; Jaspersoft 6.0 packs in meer dashboard instrumenten voor ontwikkelaars

Met ongeveer 40 klanten 18 maanden geleden en meer dan 250 nu, cloud business-intelligence startup Looker zegt een $ 30m financiering injectie heeft vandaag zal helpen de financiering van de volgende fase van de uitbreiding.

De serie B rond, geleid door Meritech Capital Partners, met Sapphire Ventures en bestaande investeerders Redpoint Ventures, First Round Capital, en PivotNorth, brengt het totaal door de Santa Cruz, Californië gevestigde bedrijf verhoogd tot $ 48m sinds de lancering maart 2013.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

De web-based Looker platform, voornamelijk ingezet in de cloud, maakt gebruik van gepatenteerde SQL-gebaseerde modelleertaal LookML en maakt het mogelijk data-analisten aan zakelijke gebruikers de mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens winkel zelf te ontdekken in plaats van afhankelijk van de standaard rapportages geven.

Looker CEO Frank Bien zei, als Silicon Valley tech bedrijf, zal een deel van de nieuwe investeringen onvermijdelijk gaan in de uitbreiding van haar technische activiteiten, maar commerciële activiteiten Looker zal de belangrijkste begunstigde.

“Het is echt over de groei in deze fase. Wat dit allemaal over gaat is uitbreiding. Dus we de opening van een kantoor in Londen. We hebben een kantoor in New York geopend. We hebben de bestaande locatie in de Bay Area,” zei Bien .

“Het is typisch voor een SaaS-bedrijf. We gaan dat groeifase waar je begint om meer middelen sales en marketing toe te rijden naar nieuwe markten en dat is waar het grootste deel van het geld gaat. Nu duidelijk engineering en de ontwikkeling van het product kant schalen met dat. ”

Bien, die het bedrijf met de voormalige Netscape technoloog Lloyd Tabb opgericht, heeft gewerkt bij EMC, Greenplum en Virsto – nu eigendom van Pivotal en VMware, respectievelijk – en Vignette.

Of u enthousiast over het concept van big data bent of denkt dat het bevat weinig nieuws, het is onmiskenbaar een gebied rijp voor misverstanden.

“Waar de oude omgevingen waren allemaal over de extractie van gegevens uit de back-end systemen, wat we op het punt is het verstrekken van een lens op de top van zeer grote en complexe datasets – de gegevens meer als je het wilt noemen,” zei hij.

“Wat we doen, dat is een beetje tegendraadse, is echt de focus van de verkoop inspanning van data mensen. Gegevens analisten zijn sterk underserved geweest. Ze hebben gekregen instrumenten die niet helemaal geschikt zijn voor zijn wat ze willen bereiken en welke zijn meer gericht op eindgebruikers, met deze druk om visualisatie en self-service. ”

Volgens Bien, is Looker’s focus op data-analisten ontworpen om hen te voorzien van instrumenten om uit te leggen en curator grote data-omgevingen, zodat zakelijke gebruikers ze kunnen verkennen.

“De meeste business intelligence is over, ‘Hey, data guy geef mij deze set van gegevens, zodat ik een antwoord kan krijgen’ Wat Looker doet is het geven van deze gegevens mensen tools die ze willen gebruiken. –Code gebaseerde tools, GitHub-geïntegreerde , al dat soort dingen – zodat ze ervaringen voor de zakelijke gebruikers kunnen kapelaan, net als het begin van de web-ontwikkelaars en webmasters aan het doen waren, “zei hij.

“Ze waren het verstrekken van deze ervaringen waar mensen kunnen klikken en koppeling en informatie vinden op hun eigen. [Het is] niet slechts een of twee mensen die toegang hebben tot de gegevens, niet, waar alleen de CEO suite heeft toegang, maar waar de mensen die werkzaam zijn in verschillende afdelingen kunnen allemaal samenwerken en ermee te werken en beslissingen nemen op basis van het. ”

Bien zei Looker heeft drie primaire componenten. De eerste is een omgeving waarin gegevens kunnen mensen uit te leggen en kapelaan van gegevens met behulp van de LookML datamodellering taal.

“Dat is een zeer belangrijk element. Het is de mogelijkheid voor data mensen uit te leggen en zeer snel. Waar dat is heel anders dan de traditionele gereedschappen is onze wereld is opgebouwd rond deze notie van transformatie en vraag curator. Het is deze notie dat mensen rommelige data stores hebt gemaakt en ze willen mensen in staat stellen om ze te verkennen, “zei hij.

Microsoft is van plan om een ​​gratis versie van zijn macht BI zakelijke-intelligence tools / dienst te introduceren, en zullen de prijzen bezuinigen op zijn nieuwe, volledig uitgeruste Pro-versie.

tweede element Looker is een complementaire eindgebruiker browser-gebaseerde omgeving, waar gewone werknemers vrijelijk de gegevens kunnen verkennen zonder gebruik van code of LookML.

“Ze zijn te kijken naar de dingen door de geografie en dan beslissen ze dat ze willen kijken naar dingen door voorraadartikel en vervolgens door web gedrag. Ze kunnen echt stuiteren rond en kijken naar de gegevens vanuit verschillende hoeken. Dat krijgt ontdoen van deze rij verzoeken – de gegevens brood rij mensen voortdurend vragen voor data, “zei hij.

Meer over analytics en business intelligence

Het derde deel van Looker is de architectuur, die is ontworpen zodat er volledig actief in de database.

“De meeste business intelligence werd de extractie van gegevens van toepassingen met behulp van zware ETL tools waarmee u het te verplaatsen in een zeer verzorgde manier in een data warehouse in een ster schema, en vervolgens business intelligence tools op de top van dat kleine stukjes van het uit te pakken uit, zodat mensen kunnen werken op zeer kleine silo’s, “zei Bien.

“Wat Looker doet is empowerment van deze zeer grote datasets die al zijn gemaakt. Mensen hebben grote Amazon Redshift clusters of Vertica, of heel snel MySQL gevallen zelfs ingezet, en wat ze willen doen is dat ze willen een lens op de top van te verstrekken die big data stores. Wat we doen is volledig bouwen op die infrastructuur, waar anderen kiest voor deze hele keten van oude werktuigen. ”

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen