Blauwe zee, blauwe hemel denken: Is Blue House de ultieme tech startup uitje?

The Blue House Aline Mayard: gerealiseerd hoe nuttig het kan zijn voor overwerkte mensen om een ​​stap terug te nemen.

Dubai Internet City

Mobile in de Arabische wereld: 12 key stats en vijf voorspellingen; Inside Google’s VAE Innovation Hub: ‘Innovatie is in de vroege dagen, maar we zien een enorme honger om te leren, waarom niet het Midden-Oosten winkel online?

Er is duidelijk iets bijzonders aan de Marokkaanse dorpje Taghazout. Genesteld in een baai op vegen Atlantische kust van het land, dit populaire visplek is de thuisbasis van minder dan 6.000 inwoners. Maar toch, het is dit formaat, in combinatie met een laidback reputatie en een goede surfen, die misschien maakt het een ideaal toevluchtsoord voor startups.

Twee jaar geleden, het team achter de storytelling startup Maptia gebaseerd zich in het dorp omdat ze ontwikkeld en vervolgens begonnen met de eerste beta-versie van hun site. Nu anderen kunnen in hun voetsporen treden met de opening van The Blue House, een tijdelijke basis voor ondernemers die willen werken aan een specifieke korte termijn probleem, of wilt u te ontmoeten gelijkgestemde individuen.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

De oprichting van deze startup uitje is het geesteskind van de journalist Aline Mayard, die inspiratie putte uit andere sunshine vriendelijke co-working en co-liefhebbende ruimten, zoals Hubud in Bali en de Branding Office op de Canarische Eilanden.

Zoals de Franse editor voor het Midden-Oosten website Wamda, Mayard is vertrouwd met de regio, en vaak combineert reizen met werk.

Opgericht in 2000, heeft Dubai Internet City uitgegroeid tot de belangrijkste IT-hub in de regio. Dus wat is er veranderd in de afgelopen vijftien jaar en wat zijn de plannen voor de toekomst?

Op een recente reeks van reizen, Mayard besloten om de reden waarom een ​​aantal startups, dat ze op het punt in dit kleine deel van de Marokkaanse kust was afgelopen had geschreven te zien.

Mijn eerste stop was Taghazout, “legt ze uit.” Ik werd verliefd op de plaats en besefte hoe nuttig het zou kunnen zijn voor overwerkte mensen om hun comfort zone te verlaten en een stap terug.

Om ondernemers te helpen dat ook te doen, heeft Mayard een reeks specifieke programma’s duren tussen de drie en 10 dagen en is ontworpen om deelnemers in staat “om een ​​stap terug te nemen, op te laden energie en opnieuw te verbinden met hun missie” gecreëerd.

Catering zowel voor starters en gevestigde bedrijven, kunnen de deelnemers genieten van pakketten te vergelijken met de meer traditionele offsite vergaderingen, korte retraites of 10-daagse residentiële ervaringen, alsmede introducties bij mindfulness en nieuwe manieren van werken, zoals wandelen vergaderingen, het nemen van geplande onderbrekingen en het gebruik van staande bureau.

Een deel van de mix zijn gemeenschappelijke maaltijden en barbecues met lokale gasten, die hebben opgenomen “een Australische bedrijfsjurist ingeschakeld yogi, een hippie-sleeping-onder-de-Eiffel-Towel draaide Accel-backed ondernemer, Marokkaanse ondernemers, [en] een voormalige Londen gevestigde VC draaide sociaal ondernemer “.

Deze aanpak werd afgelopen voorjaar geloodst. “We hadden zes startups, en één ondernemer tussen twee banen en één ontwikkelaar,” zegt Mayard. Deze eerste cohort aanbevolen 12 mensen met verschillende achtergronden “uit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk, Zweden en Nederland” al die “naar hun gebruikelijke werkdruk aan te pakken en na te denken over het grotere plaatje”.

Zoals manifesteren in deze eerste groep, de nabijheid van Europa worden aangeboden door deze locatie aan zee maakt het een potentieel praktische en kostenefficiënte locatie voor Europese startups te bezoeken. Ondertussen, de voordelen voor startups lijken te spreken voor zich. “Men heeft al zijn volgende verblijf geboekt, en enkele anderen het wilt maken een tweejaarlijkse traditie”, zegt ze.

Nordic Design Collective Maria Richardsson zegt het trage tempo in het dorp en de sfeer in het huis “maakte ons erg ontspannen, hoewel we werkte heel intensief tijdens ons verblijf. Ik besefte dat ons niveau van stress is niet gerelateerd aan het aantal uren dat we werken “.

Voor degenen die hebben deelgenomen aan de pilot-fase, Mayard zegt: “Een startup wist te strijken haar Europese expansiestrategie, een ander voor te bereiden op zijn nieuwe fondsenwerving rond, en sommigen kwamen om te herstellen na een vermoeiende lancering, of gewoon om hun horizon te verbreden. ”

Na een succesvolle pilot, het team gestart met een crowdfunding campagne in de zomer naar de aanschaf van apparatuur, meubilair en sponsoring van lokaal talent te ondersteunen. Maar net als veel startups deze route was niet per se goed voor hen.

De lancering van een campagne in eind augustus was een echte uitdaging, “Mayard erkent, ook commentaar hoe” de integratie van de onderneming, het vinden van het huis, en het inhuren “waren ook zeer tijdrovend. Deze zullen bekend zijn uitdagingen voor veel potentiële bewoners.

We konden naar de bank gegaan, maar het voelde niet goed, “Mayard voegt.” Dit project is opgegroeid met zijn gemeenschap “, zegt ze, en merkt op dat,” Ik wilde blijven met betrekking tot de gemeenschap in dit avontuur.

Hoewel de campagne niet zijn doel had getroffen, andere inkomstenbronnen, zoals retraites en offsite sessies betekende dat de onderneming zou kunnen blijven om vooruit te komen.

Vijf verrassende feiten over technologie oppakkern in het Midden-Oosten

We zijn nog steeds minder dan een paar duizend euro, “Mayard toe.” Maar dat is wat banken voor.

The Blue House lanceerde zijn eerste volle aftocht medio oktober. De house-warming verkocht samen accelerator managers, beïnvloeders, en ondernemers uit Londen, Beiroet, Parijs en Casablanca, met een ander gepland voor februari 2016.

Je misschien al weet dat het gebied rond het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije presenteert een divers tech foto, maar wie leidt de mobiele en internet pakket – en wie sleept – nog kunnen verrassen.

Naast deze meer meeslepende ervaringen, The Blue House opent ook haar deuren iedere maand voor een € 600 10-daagse all-inclusive verblijf. Geïnspireerd door residence een kunstenaarsdorp, deze evenementen kunnen deelnemers door te gaan met hun gebruikelijke werk, terwijl ook het creëren van tijd om aan de gereedschappen en ontmoet interessante nieuwe mensen.

Mayard het model wordt gedreven door de overtuiging dat “starters meer nodig om een ​​kans om te werken in een andere context”.

Ze citeert Shaun Moore en Nezare Chafni, de twee in Dallas gevestigde oprichters van slimme deurbel Chui, evenals vorige Blue House bezoekers uit DarpDecade, Birdbrief, Nordic Ontwerp Collective, GPMD en PrepMyFuture, als slechts enkele van hen te hebben geprofiteerd van deze aanpak .

Haar enthousiasme wordt ondersteund door de inbreng van een indrukwekkende reeks van adviseurs met inbegrip Asmaa GUEDIRA, een Frans-Marokkaanse connector voor de OuiShare samenwerkende gemeenschap, Seedcamp’s investeerder Dave Haynes, thefamily’s mede-oprichter Alice Zagury, Endeavor Marokko oprichter Amine Hazzaz, Beta-i’s co- oprichter Ricardo Marvao en voormalig Index VC Sofia Hmich.

Voor Mayard en haar supporters, naast het consolideren van de huidige operatie, gedachten zijn al ingeschakeld om potentiële mogelijkheden voor uitbreiding.

We willen verschillende opties naar ieders smaak tegemoet te bieden “, zegt Mayard enthousiast.” We denken van de opening van een nieuwe elk jaar plaats, altijd buiten de steden, altijd op plaatsen met een zeer sterke identiteit, waar mensen kunnen ontspannen en probeer een unieke sport of activiteit.

Net als bij The Blue House, “We zullen proberen te plaatsen die gemakkelijk toegankelijk zijn vanuit Europa en Noord-Amerika te halen,” zegt ze. “Ik ben momenteel op zoek naar een partner om te helpen met de uitbreiding, dus als je iemand kent, laat het me weten.

Lees meer van mijn Heat Sink blog

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven