Citrix NetScaler koopt voor $ 300.000.000

De bedrijven kondigde de deal, een combinatie van contanten en aandelen, op donderdag en verwachten om het te voltooien in oktober.

NetScaler zei het verkeer compressie en balanceren technologie helpt om snel te pendelen van gegevens tussen Internet servers, het maken van websites en private bedrijfsnetwerken sneller en betrouwbaar uit te voeren. De San Jose, Calif., Bedrijf concurreert met Nortel Networks, Cisco Systems, Radware en F5 Networks in die markt, die naar verwachting ongeveer $ 3 miljard te bereiken tegen 2007.

NetScaler schat dat tot 75 procent van alle internetgebruikers gaan door middel van haar systemen elke dag, met Google, Amazon.com, Microsoft’s MSN, Ford en United Airlines bij haar klanten.

Het bedrijf is de derde overname Citrix in ongeveer een jaar. Afgelopen herfst, Citrix bracht $ 50.000.000 op Net6, die beveiligingsprogramma’s voor virtual private networks maakt. Het afgelopen jaar kochten ook Expertcity. Dat bedrijf, waarvan de software geeft mensen toegang tot hun pc’s van andere computers via het web, een markt die bekend staat als ‘toegang op afstand. ”

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Citrix NetScaler is van plan om de producten te binden in zijn eigen lijn van netwerksoftware, die bedrijven in staat stelt om Windows-toepassingen op low-cost, non-Windows-computer terminals lopen via links op centrale servers.

NetScaler heeft ongeveer 200 werknemers. B.V. Jagadeesh, de chief executive, zal naar verwachting Citrix mee en leiden de toepassing ervan netwerkgroep.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle