Coming up: Financial Analyst Microsoft’s Meeting 2013

Op donderdag 19 september zal Microsoft zijn bedrijf wat is waarschijnlijk de meest nauwlettend in de gaten Financial Analyst Meeting (FAM) tot nu toe.

Dit jaar is de FAM is anders dan Fams verleden, dat het open staat voor alleen de analisten van Wall Street. We druk types die ingang werden toegekend aan het verleden Fams – en werden onderworpen aan een een bos van bijzondere regelingen (zoals geen rapportage direct op iets gezegd buiten de belangrijkste presentaties) – zijn, mag dit jaar bij te wonen.

De meeste, zo niet alle, van de vijf-uur (of zo) FAMfest, die plaatsvindt op Microsoft’s Redmond campus van het hoofdkantoor, zal Webcast worden op de Microsoft Investor website.

Het evenement begint om 16:00 ET / 13:00 PT. Op dit jaar de spreker lijst zijn uitgaande (in beide betekenissen van het woord) CEO van Microsoft Steve Ballmer, Chief Financial Officer Amy Hood, en Chief Operating Officer Kevin Turner. Ik heb er ook gehoord zal waarschijnlijk een technische panel, dat de meeste, zo niet alle zal beschikken over zijn, de onlangs benoemd tot Executive Vice Presidents van de vier Engineering units; bij Microsoft. Dat betekent: Terry Myerson, hoofd van het nieuwe OS divisie, Qi Lu, hoofd van toepassingen en diensten, Satya Nadella, hoofd van de onderneming en de cloud, en Julie Larson-Green, hoofd van de apparaten en Studios.

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Er was geen Microsoft FAM in 2012. Maar dit jaar heeft het bedrijf besloten om FAM leven in te blazen en te gebruiken als een manier om; articuleren haar nieuwe financiële rapportagestructuur, post de onlangs aangekondigde bedrijfsbrede reorganisatie. We moeten morgen leren ten minste enkele van de details over hoe Microsoft zal rapporteren van zijn fiscale resultaten, te beginnen op 24 oktober, toen Microsoft de resultaten van het eerste kwartaal voor het boekjaar 2014 zal rapporteren.

Vóór 2012, Microsoft hield Fams elk jaar. In 2011, Microsoft hield FAM tijdens de eerste Build conferentie. Niemand van Windows-client gepresenteerd, maar Steven Sinofsky, het hoofd van de Windows-client, deed veld vragen van het podium.

Op FAM van dit jaar, zal er geen twijfel over bestaan ​​veel vragen over; onlangs aangekondigde plannen van Microsoft om de handset divisie Nokia te kopen. en waarschijnlijk relatief weinig antwoorden – – Ik zou niet verbaasd om vragen te horen over de voortgang van de Microsoft-raad over het verkleinen van de mogelijke kandidaten voor een nieuwe CEO.

Misschien is er vragen over aandringen Microsoft het management zal zijn dat het nodig heeft om te spelen in zowel de apparaten en diensten ruimte, in plaats van alleen richten op zijn huidige onderneming sterke punten. (Als er vragen op dat vlak zijn, hebben we, de antwoorden al gehoord.) En misschien zullen we zelfs een analist horen of twee vragen over de geruchten Office voor de iPad. (Word is, Office voor de iPad is nog in leven en nog steeds komen.) En ongetwijfeld er vragen zijn, nog maar eens, van sommige analisten die denken dat Microsoft zou het best worden gediend door de verkoop van Bing en / of Xbox zal zijn. Microsoft heeft in toenemende mate het geval dat, geen van deze bewegingen – in het bijzonder een Bing sell-off – zinvol.

Meestal ben ik verwacht heel wat van de Microsoft-luidsprekers horen bij FAM van dit jaar over het hoe en waarom Microsoft de manier waarop heeft reorg’d het heeft. (Kort antwoord: Om beter te kunnen concurreren met de steeds ommuurde tuinen wordt opgericht door Apple en Google.)

Ik zal bloggen en twitteren de FAMfest op 19 september dus kom later hier, vroeg en vaak, als je de laatste wilt.

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset