Dick Smith winkels te sluiten voor de laatste keer op 3 mei

De ontvangers van de mislukte consumentenelektronica keten Dick Smith zijn alle winkels in Australië en Nieuw-Zeeland een melding wanneer ze zullen sluiten winkel voor een goede.

De meerderheid van de Dick Smith’s 390 winkels in heel Australië en Nieuw-Zeeland begon sluiten in april, met de laatste 21 afgekraakt om hun deuren te sluiten op 3 mei.

Zodra het proces van het sluiten van de winkels naar beneden is voltooid, wordt in totaal 2.890 medewerkers hun baan verloren hebben.

“Dit is een moeilijke en onzekere tijd voor de werknemers, en we hebben echt waardering voor hun hulp en inzet,” Ferrier Hodgson ontvanger James Stewart zei in een verklaring.

Hij zei dat alle Australische en Nieuw-Zeelandse werknemer aanspraken zal een prioriteit voorsprong op bevoorrechte schuldeisers worden gemaakt, en zullen naar verwachting volledig worden betaald.

Dick Smith werd gedwongen te sluiten na ontvangers waren niet in staat om een ​​koper voor de bricks-and-mortar winkels.

In maart, e-commerce retailer Kogan.com pakte het merk Dick Smith en online retail bedrijf, dat van kracht wordt vanaf 1 juni.

Op het moment, Kogan zei dat het zou klantinformatie momenteel in handen van Dick Smith te behandelen, en zou contact opnemen met klanten en geeft hen de kans om hun gegevens verwijderd voordat het wordt overgedragen aan Kogan. Kogan zei klanten die hun informatie naar Dick Smith na een curator op 4 januari op voorwaarde niet zou hebben hun gegevens hebben verstrekt.

Dick Smith ingevoerde vrijwillige administratie in januari nadat hij was niet in staat om geld te beveiligen na een teleurstellende kerstperiode.

In 2012 werd Dick Smith verkocht door Woolworths voor AU $ 94.000.000 aan private equity firma Anchorage Capital Partners. Een jaar later, Dick Smith werd geïntroduceerd op de Australian Securities Exchange met een waardering van AU $ 520.000.000.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

AAP

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard