EBay oprichter afwijzingen Carl Icahn, verdedigt CEO en de raad in nieuwe memo

De strijd tussen eBay en een van de meest uitgesproken aandeelhouders, financier Carl Icahn, is gestoten verscheidene inkepingen.

Pierre Omidyar, oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van eBay Inc., publiceerde een puntig brief op donderdagochtend rebuffing openbare uitbarstingen en kritiek Icahn’s.

Karakteriseren van Icahn’s recente letters als “vals en misleidend,” Omidyar antwoordde dat Icahn is het maken van “ongefundeerde beweringen over ons bedrijf – en opzettelijk afdoen aan de integriteit van onze bestuurders.

brief Omidyar’s volgt; één van Icahn aan eBay aandeelhouders op maandag, beschuldigt CEO John Donahue van zijn incompetent, terwijl uitgehaald naar twee andere belangrijke aandeelhouders, durfkapitalist Marc Andreessen en Intuit oprichter Scott Cook.

Icahn beschuldigde de twee bestuursleden van het ondermijnen van eBay succes voor hun persoonlijk gewin.

Alsof dat nog niet genoeg waren, Icahn gevolgd door, een andere brief aan zijn eigen op woensdag ramping up zijn retoriek door te bellen voor de verwijdering van de genoemde partijen uit raad van bestuur van eBay, terwijl ook het labelen van de leiding achter de digitale markt als “disfunctioneel.

Altijd te vermijden hakken woorden, Icahn schreef: “Laten we eindigen deze poppenkast.”

Omidyar, ook de grootste aandeelhouder van eBay zoals opgemerkt door de man zelf, schetste een weerlegging van opmerkingen Icahn’s, de verdediging van Donahoe, Cook, en Andreessen.

Icahn lambasts Apple voor hamsteren ‘liquiditeiten in plaats van inkoop voorraad’; Apple stiltes Icahn met inkoop van eigen aandelen; Icahn: Ik ben klaar met Dell, kan Michael te hebben; Carl Icahn stoten de investeringen in software maker Nuance; Carl Icahn maakt aanzienlijke investeringen in ‘ondergewaardeerd’ Apple, Dell plannen Waarom Icahn kon een FUD nachtmerrie; eBay CEO Donahoe geeft Icahn e-commerce zelfstudie via PayPal plannen; eBay Q4 sterk, Outlook licht, Icahn wil PayPal spinoff

Icahn is in het midden van een aantal vijandige debatten in de tech wereld de laatste tijd herhaaldelijk gaan head-to-head tegen de corporate leiders van high-profile bedrijven binnen zijn beleggingsportefeuille – met name Dell en Apple.

Het probleem met eBay is gestart in januari te midden van het vierde kwartaal de winst rapport van het bedrijf. Op het moment, Icahn stelde (een eufemisme) dat; PayPal moet worden verzelfstandigd.

Ebay was het niet eens.

Afbeelding via eBay

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard