Europese pc-omzet steeg met 9 procent, aldus IDC

Het is niet in de mode om een ​​verhoging van de PC zendingen te melden, maar onderzoeksbureau IDC denkt dat tweede kwartaal een omzet in zijn Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) groeide met 9,1 procent tot 25,2 miljoen in het tweede kwartaal van dit jaar. Hoewel de markt werd vergeleken met een 8,4 procent daling in het tweede kwartaal van vorig jaar, was IDC alleen het voorspellen van een 5,6 procent stijging.

Het grootste deel van de groei kwam in de Midden- en Oost-Europese regio, waar zendingen steeg met 25,1 procent dankzij “een agressieve verkoper duw in de regio”, aldus IDC in een verklaring. Dit is inclusief 3.960.000 eenheden in Rusland verscheept.

De groei in West-Europa “gematigd bleef op 4,1 procent, beïnvloed door de aanhoudende zwakte in de vraag van consumenten, terwijl de commerciële vraag ook vertraagd”. In het Verenigd Koninkrijk was de groei negatief.

Een groot deel van de verandering was waarschijnlijk te wijten aan het herstel bij Acer. In het tweede kwartaal van vorig jaar, zijn verzendingen zakte met 37,8 procent als gevolg van de inventaris in het kanaal. In Q2 van dit jaar, Acer verscheept een extra miljoen pc’s, wat neerkomt op een groei van 32,7 procent.

HP bleef de markt, de scheepvaart 4.8m pc’s (naar beneden 4,5 procent) leiden tot een marktaandeel van 19,2 procent. Acer Group, Asus, Dell en Lenovo vormden de rest van de “Top 5”, zoals in de onderstaande tabel. Deze bedrijven werden gevolgd door Toshiba, Samsung, Apple, Sony en Fujitsu, in die volgorde.

Asus verhoogde zijn zendingen met 39,2 procent tot inhalen Dell, de voormalige marktleider. Lenovo verhoogde zijn zendingen met 63,3 procent tot inhalen Toshiba, die alleen groeide met 34,9 procent.

Natuurlijk, de twee Amerikaanse bedrijven – HP en Dell – hebben geprobeerd om de winstgevendheid van hun pc’s te verhogen, terwijl meer richten op enterprise software en diensten. De Aziatische bedrijven – Acer en Asus uit Taiwan, en Lenovo uit China – zijn meer gericht op het vergroten van hun marktaandeel door middel van lage prijzen.

. Zoals eerder opgemerkt: “Thomson Reuters data zet HP’s winstmarge op 7,4 procent, Dell met 6,2 procent, terwijl Lenovo’s ligt ver achter op ongeveer 1,4 procent (zie; Lenovo set naar boven pc-maker kroon te nemen, maar tegen welke prijs, door? Zack Whittaker.)

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, hardware, Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, Windows 10, Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ toets te bouwen 14.915 nu beschikbaar voor pC’s, telefoons

Het ziet eruit alsof je een langzame zomer. Echter, IDC zegt: “Nieuwe ultra-book en ultra-slim producten op de markt komen, maar de consumentenbestedingen blijft gericht op andere apparaten, tablets of telefoons, en blijft de markt zeer prijsgevoelig of in een ‘wait and see’ mode en dus meer ontvankelijk voor een lagere prijs voor het moment. Toch zal de Windows 8 lancering in oktober, in combinatie met de verwachte druk van verkopers op ultra-slanke modellen, helpen herleven de tractie van de consument en het besturen van een rebound tijdens de back-to -school en Kerstmis seizoenen. ”

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ proef build 14915 nu beschikbaar voor PC’s, telefoons