Facebook kan worden gebruikt om academisch succes te voorspellen, prestaties op het werk

Uw Facebook-profiel bezit meer waardevolle informatie over jou dan je zou denken. De onderzoekers brachten ongeveer 10 minuten te kijken naar foto’s, wall posts, reacties, onderwijs, en hobby’s op de Facebook-profielen, terwijl de beantwoording-persoonlijkheid vragen waaronder de vraag of het onderwerp was betrouwbaar en of hij of zij emotioneel stabiel was. Na zes maanden, in vergelijking zij hun resultaten met die door de toezichthouders van de proefpersonen voorgelegd. Dit was genoeg voor hen om de eerste aanwijzingen dat informatie beschikbaar op Facebook kan worden gebruikt om personen die meer succes op de universiteit en op het werk identificeren.

Peter A. Rosen, universitair hoofddocent van de management informatie systemen in de Schroeder Family School of Business Administration aan de Universiteit van Evansville, samen met co-auteurs Donald H. Kluemper van de afdeling Management aan de Northern Illinois University en Kevin W. Mossholder in het Department of management aan de Auburn University. Het trio een studie gepubliceerd 30-pagina getiteld “Social networking websites, persoonlijkheid ratings, en de organisatorische context: meer dan ontmoet het oog?” (PDF) in het februari 2012 nummer van het Journal of Applied Social Psychology. Hier is de abstracte

We onderzochten de psychometrische eigenschappen van de Big Five beoordeeld door middel van social networking profielen in 2 studies bestaande uit 274 en 244 social networking website (SNW) gebruikers. Ten eerste, SNW ratings aangetoond voldoende interbeoordelaarsbetrouwbaarheid en interne consistentie. Ten tweede, ratings via SNWs aangetoond convergente validiteit met self-ratings van de Big Five trekken. Ten derde, SNW ratings gecorreleerd met de prestaties op het werk, hirability, en academische prestatiecriteria, en de omvang van deze correlaties was over het algemeen groter dan voor self-ratings. Tot slot, SNW ratings goed voor significante variantie in het criterium maatregelen buiten self-ratings van de persoonlijkheid en cognitieve vaardigheden. Wij stellen voor dat SNWs nuttige informatie kunnen verschaffen voor potentieel gebruik in organisatorisch onderzoek en praktijk, rekening houdend met de verschillende juridische en ethische kwesties.

Studie 1 opgenomen 274 Facebook-gebruikers. De resultaten toonden aan dat Facebook gewaardeerde persoonlijkheid

Studie 2 Inclusief 244 studenten. De resultaten toonden aan dat Facebook gewaardeerde persoonlijkheid

Een snelle uitbreiding van de sociale media in het afgelopen decennium heeft geresulteerd in het gebruik van social networking websites buiten hun oorspronkelijke doel, “Rosen zei in een verklaring.” De Universiteit van beheerders en personeelsmanagers zijn begonnen om deze technologie om studenten en medewerkers te evalueren te bekijken, ondanks controversiële juridische kwesties in verband met deze praktijk. Ons onderzoek levert het bewijs van twee studies die Facebook door getrainde beoordelaars kunnen worden gebruikt om een ​​betrouwbare beoordeling van de verschillende persoonlijkheidskenmerken, kenmerken getoond in de bestaande literatuur academische en werk succes te voorspellen en juridisch verdedigbaar voor de selectie doeleinden. Hoewel verder onderzoek nodig is, misschien wel bij het bekijken van kandidaat-profielen van sociale netwerken, is er meer aan de hand dan ontmoet het oog.

Vorige maand, een andere studie bleek dat uw Facebook-persoonlijkheid echt is. Hoewel sommigen vinden dit een beetje verontrustend, ik denk dat het zinvol is dat het kan worden gebruikt om uw academisch succes en / of de prestaties op het werk te voorspellen.

56% van de werkgevers te controleren aanvragers Facebook, LinkedIn, Twitter, 48% van de werkzoekenden hebben Facebook gebruikt om werk te zoeken; Job recruiters steeds vaker gebruik van Facebook om kandidaten te vinden; Facebook partners met de Amerikaanse overheid om de werkloosheid terug te dringen; Rechter: in brand gestoken klagen over Facebook? Je rehired;! Werkgever eist Facebook inloggegevens tijdens interview

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport