Google squishes kritischer Android bugs: Nexus, BB Priv patcht klaar

MediaServer wederom de bron van de ergste gebreken beïnvloeden up-to-date Android toestellen.

Google heeft een vaste 19 bugs in Android in de maart-update, waaronder twee op afstand code-uitvoering bugs in haar problematische en bevoorrechte Mediaserver service.

Mediaserver, vaak de schuld voor het batterijverbruik op Android-apparaten, is nog maar eens de bron van de ergste gebreken van invloed zijn up-to-date Android-apparaten.

De belangrijkste component van Android is opgedoken kritieke fouten in bijna elke update sinds Google begonnen maandelijks pleisters in augustus, na de Stagefright bug.

Android is al lang regeerde de consument smartphone markt – maar het kan maken een impact hebben op de zakelijke markt ook?

Voor de update van deze maand, eigen veiligheid van Google teams ontdekten twee nieuwe kritieke fouten in de service die kunnen worden gebruikt voor het uitvoeren van externe code veroorzaken bij het verzenden van een vervalste e-mail, MMS, of een mediabestand afgespeeld via de browser. Google heeft ook aangegeven een andere verwante ernstige tekortkoming in libvpx.

De update maart omvat oplossingen voor een totaal van zeven kritieke gebreken, 10 high-impact bugs, en twee matige problemen.

Vijf van de zeven kritieke bugs invloed op Android teruggaat tot KitKat versie 4.4.4.

Het goede nieuws voor de Nexus-apparaat eigenaren is dat een over-the-air update is geduwd om apparaten en de problemen worden opgelost in Android M met Security Patch Level van 01 maart 2016. Voor de Nexus 10’s Android 5.1.1, build LMY49H gaat ook in de problemen.

Het slechte nieuws voor de algemene veiligheid Android is dat de overgrote meerderheid van de apparaten niet de updates zullen zien.

Android-toestel eigenaren nog steeds met Android KitKat zal waarschijnlijk blijven kwetsbaar voor de nieuwste Mediaserver bugs totdat ze een nieuw toestel te kopen. Twee-jaar-oude KitKat nog bevoegdheden 35 procent van alle Android-apparaten, terwijl de Android M slechts goed voor 1,2 procent.

Toch hebben Google’s Nexus updates hielp Android-partners blijven Android 5.1 Lollipop-apparaten veilig tijdens de langzame overgang naar Android M.

Google zegt dat partners zoals Samsung, LG, Sony, en BlackBerry werden van de in maart fixes aangemeld door februari 1. Ook Google merkte op dat het was niet op de hoogte van een van de bugs worden uitgebuit.

Sinds kick-off van de Android maandelijkse patches, heeft Samsung het algemeen ongeveer drie weken genomen om van zijn Google updates voor zijn nieuwere Galaxy-apparaten te leveren.

BlackBerry eerst is bezijden de waarheid om Google’s van patches te leveren en heeft al de maart-updates uitgebracht voor zijn Android-powered Priv handsets.

Google en Android

Google I / O, BlackBerry Priv, lader recall; Google neemt Facebook messaging: nieuwe Android push gericht op rijkere SMS; ndr ?? d 6,0 ​​Heemst u d t ?: Wh n ?? n????? g? t? t?

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond