Oude kwetsbaarheden worden geddon in de manier van beveiliging

We slagen er niet in om aan de rest van de wereld “, zegt James Lyne, Global Head van veiligheidsonderzoek bij Sophos.” Ik denk dat we een fundamenteel gebroken gedrag in deze industrie die we nodig hebben om te gaan en shift. ‘En hij heeft nummers om een ​​back-up van zijn claim.

Lyne is warbiking. Dat is precies hetzelfde als wardriving, dat wil zeggen, rijden rond een stad in kaart te brengen zijn open en slecht beveiligde draadloze netwerken, maar met meer lycra. Zijn resultaten voor Londen en San Fransisco zijn al online, en die voor Las Vegas, Hanoi en Sydney zijn binnenkort.

Op woensdag werden journalisten krijgen een preview van de resultaten van Sydney, die Lyne omschreven als de ‘minst slechte van een slechte stelletje “.

Van de 34.476 wi-fi netwerken ontdekt hij tijdens het fietsen Sydney straten, 1371 (3,98 procent) nog steeds met behulp van de verouderde Wired Equivalent Privacy (WEP) protocol. Dat is beduidend beter dan in San Francisco 9,5 procent, die vermoedelijk heeft zo veel verouderde draadloze netwerken, omdat het uitgerold hen eerder uit, maar het is nog steeds een zorg.

“WEP is gewoon gebroken, slecht, is bekend-slecht voor zo’n lange tijd, en er is niet echt een context waarin het nu moet worden gebruikt – en het is nog steeds opmerkelijk moment,” Lyne vertelde de website.

“Ja, we hebben het over enkele cijfers, niet te verdubbelen, maar dit zijn duizenden netwerken in 2014 dat iedereen kan breken in in een korte periode van tijd. En wat nog erger is, deze mensen hebben een wachtwoord, zodat ze denken dat ze veilig zijn . ‘

De nieuwere WPA-protocol werd gebruikt door 9704 van de netwerken van Sydney (28,15 procent), WPA2 door 15.177 (44,02 procent) en WPS met 11.981 (35 procent).

Open netwerken goed voor de resterende 8224 (23,85 procent). Velen zouden worden gevangen netwerken behoren tot hotels en andere semi-publieke dienstverleners, die een verdere login, maar zonder encryptie zij gebruikers netwerkverkeer kan blootstellen aan monitoring.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

“Je kunt zien dat er een veiligheidsprobleem dat is meer dan tien jaar oud is nog steeds een groot probleem voor de samenleving,” zei Lyne.

Dus waarom is dit?

Ik denk dat er is zeker een element van geeky ADHD, en als onderzoeker ik absoluut begrijpen dat u de meest recente interessante ding vinden … de laatste te benutten, de nieuwste kwetsbaarheid, “zei hij.” Je hoeft een Nobelprijs krijgen voor terug naar een draadloze beveiliging kwestie van gaan 15 jaar geleden en met vermelding van de voor de hand liggende, dat is het nog steeds een probleem.

Infosec verkopers moeten ook een constante stroom van nieuwe dingen te genereren om over te praten om media-aandacht te trekken. Een nieuwe bedreiging, of een nieuwe manier van organiseren netwerk verdedigingen, zelfs alleen maar een nieuw modewoord om bestaande concepten te beschrijven, alle voorzien van een nieuwe reden om contact met potentiële klanten, en een nieuwe rechtvaardiging voor hen om meer geld uit te geven.

Ik denk dat we soms vergeten dat onze doelstelling is om dit over te brengen aan de leden van het publiek dat echt heel weinig context over wat we dag te doen tot dag, en we vergeten dat echte goede komt wanneer we gedrag te veranderen, als we de onderliggende technologie te veranderen en eigenlijk deze problemen op te lossen – in tegenstelling tot gewoon, ‘ik ben slim. Ik vond een ding, ‘en over te gaan tot het volgende ding, “zei Lyne.” Mensen zijn snel te passeren over de menselijke en sociale element. Misschien zijn sommige van die is de commerciële aard van de beveiligingsindustrie. Ik denk dat een groter deel van het is [dat] velen van ons die in het onderzoek werken en eigenlijk begrijpen wat er aan de hand zijn niet altijd de meest getalenteerde in het omgaan met echte mensen.

Dus hoe kunnen we dit oplossen?

“Ten eerste, moeten we eigenlijk mensen die ze nodig hebben om terug te gaan en te kijken naar dit soort dingen vaker te voeden, en dat je niet zomaar kunt gebruiken iets voor tien jaar en verwachten dat het veilig zijn,” zei Lyne.

“Ten tweede, als een gemeenschap van security professionals, moeten we beter in het geven van de werkelijke duidelijke, eenvoudige advies te krijgen.” Geen jumbles van jargon en rechtvaardiging, slechts een beknopte uiteenzetting van de risico’s, en hoe dit te verhelpen – met specifieke instructies.

En tot slot, Lyne zegt, we moeten de fabrikanten bellen naar taak.

We moeten van plan auto-update. We moeten leren van het feit dat mensen niet aan deze wijzigingen aan te brengen, en probeer en maken het heel eenvoudig om dit spul voor hen te vergemakkelijken. Denk na over die nu in de context, niet alleen van deze draadloze kit, maar na te denken over smart grid-apparaten [en] al deze internet of things apparaten krijgen ingezet in onze huizen. De meeste van hen worden gebouwd met een zeer jaren 1990 mentaliteit, in tegenstelling tot het leren van onze fouten en engineering voor het niet – omdat ik je kan garanderen, zal er zekerheid falen in deze systemen zijn.

Nou, ik heb al gewaarschuwd voor het, dreigende refrigergeddon en hoe, we weten hoe ze te vermijden, maar ik ben geneigd om eens met mijn collega Chris Duckett, die denkt dat refrigergeddon is onvermijdelijk, omdat we niet de moeite de vaststelling van het Internet van Broken Things (IOBT) totdat er een ramp gebeurt.

Op een andere vrolijke noot, kunnen we ook worden geconfronteerd routergeddon.

Volgens het jaarverslag Network Dimension Data Barometer Report 2014 dat vandaag is vrijgegeven, is het aandeel van het ouder worden en verouderde apparaten in bedrijfsnetwerken is het hoogst in zes jaar.

“De conventionele veronderstelling was dat een technologie refresh cyclus op handen was. Echter, onze gegevens blijkt dat organisaties zweten hun netwerk activa langer dan verwacht”, aldus Gregg Sultana, nationale manager van Dimension Data voor netwerken, in een persbericht.

Wij zijn van mening dat de komst van programmeerbare, software-defined netwerken kunnen veroorzaken organisaties om ‘wait and see’ voor het selecteren en implementeren van nieuwe technologie – een factor we verwachten dat in de komende 18 tot 36 maanden meer invloed geworden.

Ik vraag me af hoeveel van die gammele oude bedrijfsnetwerken, met hun draadloze SSID gunstig ingesteld op de naam van het bedrijf, nog steeds lopen WEP, of nog ongepatchte tegen de oude kwetsbaarheden. Ik veronderstel dat de slechteriken al kent.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters