Zakelijke gebruikers verliezen vertrouwen in Apple’s iWork office suite

Zakelijke Mac-gebruikers beginnen hun loyaliteit aan iWork, Apple’s office suite en prime concurrent van Microsoft Office voor Mac in twijfel. Hoewel iWork begon sterk, maar het is een belangrijke update sinds iWork ’09 bijna vier jaar geleden werd uitgebracht ontvangen.

Kom op Apple, upgrade Numbers, 12 januari 2012 – Pages ’12 kon geheim leerboek Apple’s wapen! – 5 januari 2012, waar de heck is iWork ’12? – 9 november 2011

Required Reading; Is iWork voor de Mac op het leven ondersteuning; – 5 december 2012

Mijn bronnen vertellen me dat Apple hergebruikt meeste van haar iWork-ontwikkelaars om te werken aan Pages, Numbers en Keynote voor iOS ($ 9,99 per stuk in de App Store) – die nog steeds regelmatig updates ten koste van de OS X-versie te ontvangen.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

Verschillende zakelijke gebruikers hebben me verteld dat ze moe van iWork voor OS X’s tweederangs burgerschap en zijn gebrek aan updates zijn groeiende. Sommigen hebben me verteld dat ze het opgeven van iWork helemaal als het niet elke aanpassing liefde dit jaar krijgt. En het is niet alleen het gebrek aan nieuwe functies, prestaties iWork’s begint te achterblijven. Pro tip: schrappen Helvetica Neue en vermijd koptekstkolommen te versnellen Numbers / OS X (met dank verdubbeld!)

Apple’s beginnend naar het kantoor strijd op het bureaublad te verliezen, maar iOS is niet veilig. Met Microsoft tippen steeds dichter bij het vrijgeven van de eerste Office apps voor iOS Apple staat te verliezen marktaandeel in iOS office apps ook.

Apple ontbreekt een uitstekende kans hier en eigenlijk afstaan ​​van de markt naar Microsoft. De gebruikers hebben een natuurlijke afkeer van Microsoft-producten – althans op het OS niveau – en het is verbijsterend dat Apple niet is in te spelen op het met regelmatige updates voor iWork. Apple kon gewoon voeg een paar functies, aanscherping van de UI en laat iWork ’10, iWork ’11 per jaar (net als bijna alle andere software-ontwikkelaar doet). Ik weet dat ik waarschijnlijk zou upgraden.

In plaats daarvan Apple gaat met de release en afzien van de strategie. Laat iWork in de markt met veel tamtam en verhongeren tot hij uiteindelijk sterft. Wat maakt het nog erger is dat Apple niet zal ingaan op de iWork roadmap. Niet eens een “we werken eraan.” Niks. Zonder de mogelijkheden voor nieuwe functies en prestaties verhoogt zakelijke gebruikers het nemen van een lange harde blik op de alternatieven en in toenemende mate het geven van hun geld aan Microsoft in plaats daarvan.

Het is een goede zaak dat Microsoft een gladde Office 2013 niet heeft vrijgegeven voor Mac, of zou het spel meer dan voor iWork.

Een mogelijke lichtpuntje: Apple’s iWork inhuren ingenieurs. Maar zal het genoeg zijn om het tij te keren zijn? Hoe lang zal het duren voor de productie code worden vrijgegeven? Zullen we zien iWork ’14? Of misschien iWork ’15?

De enige reden dat ik kan zien aan de stok met iWork op dit punt is dat, op $ 60 voor de suite ($ 20 per app uit de Mac App Store), iWork is relatief goedkoop. (De Business-editie van Office 2011 voor Mac is nog steeds spendy bij $ 220, hoewel de Home and Student Edition van Office 2011 verkoopt voor $ 90- $ 140).

Dus, zal Apple de oproep beantwoorden en te doen herleven iWork / OS X? Of is het op een life support systeem in Cupertino?

verder lezen

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen