Dell stelt datum voor de aandeelhouders stemmen over buyout deal

Dell zal een bijeenkomst op 18 juli te houden voor de aandeelhouders om te stemmen over de oprichter Michael Dell voorgestelde buyout deal ter waarde van $ 24400000000.

Zoals gerapporteerd door Bloomberg, heeft boord van de pc-fabrikant aanbevolen dat de deal aanvaard worden als er geen betere aanbiedingen voorwaarts in de “go shop” periode werden gebracht.

voorstel van Michael Dell, samen met private equity firma Silver Lake management, is de moeite waard $ 24,4 miljard – of $ 13,65 per aandeel. Een aantal investeren partijen zijn van mening dat het aanbod wordt “de verkoop van Dell op de goedkope,” en ‘s werelds derde grootste pc-fabrikant hoeft niet per se een eigen en volledig onder controle van de oprichter worden genomen.

Aandeelhouders – met uitzondering van de oprichter, Michael Dell en zijn 15,6 procent van de aandelen – moet het voorstel om particuliere gaan keuren. Er zijn echter een aantal beleggers vocaal verzette zich tegen de deal. Twee van de meest prominente beleggers de tech-reus, Zuidoost en Carl Icahn, hebben; voorgesteld een alternatieve route, voor de aandeelhouders over te nemen – wat beleggers zou geven ofwel $ 12 per aandeel in contanten of $ 12 in extra aandelen voor elk aandeel momenteel in handen, gefinancierd door middel van 5200000000 $ in schuldfinanciering en het bedrijf de resterende cash reserves.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Samen Icahn en Zuidoost zijn goed voor 13 procent van Dell voorraad.

board Dell’s geloven niet dat Icahn het bod is superieur aan de oprichter van het bedrijf, maar een speciaal bord commissie heeft aanvullende informatie over de voorwaarden van het alternatieve aanbod voordat het verwerkt kan worden aangevraagd. Als Icahn het bod wordt aanvaard, de investeerder is van plan om Michael Dell te verwijderen als CEO van het bedrijf.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren