ACCC beslissing over NBN toegangsvoorwaarden vertraagd door de nieuwe regering

De Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) zal opnieuw vertragen het maken van een beslissing over het al dan aanvaarden of te verwerpen NBN Co’s speciale toegang onderneming (SAU), totdat er meer bekend is over welke invloed de plannen van de nieuwe coalitieregering voor de National Broadband Network (NBN) zal hebben op toegang en prijsstelling voorwaarden voor het netwerk.

De SAU zet de prijsstelling en regelgevend kader voor de exploitatie van theNBN tot 2040, en is ontworpen om te werken hand in hand met de wholesale-breedbandtoegang overeenkomst (WBA). De WBA bevat afspraken tussen NBN Co en toegangszoekers over een kortere periode van tijd, op dit moment, een jaar.

NBN Co heeft het document aan de ACCC tweemaal tot nu toe ingediend. Het laatste document werd in het gezag in, september, en bevatte een vijfjarige bevriezing van de prijzen voor de huidige set van wholesale-producten. Het beperkt ook de mogelijkheid NBN Co om de prijzen na die te verhogen tot 1,5 procent minder dan het percentage van de jaarlijkse inflatie.

De ACCC besloot om zijn besluit te duwen langs de federale verkiezingen na, een laatste ronde van overleg met de industrie in juli, maar met de verkiezing van een nieuwe regering die heeft verpand aan de NBN uitrol te veranderen van een meerderheid fiber-to-the-lokalen aan een meerderheid fiber-to-the-node netwerk, kan de SAU ongeldig zijn als de overheid verandert de regels prijsstelling of toegang van ISP’s het aanbieden van diensten op het NBN.

Communicatie Minister Malcolm Turnbull heeft al aangegeven dat in plaats van een groothandelsprijs voor NBN Co, is er een groot cap prijs, waar de NBN Co zijn prijzen in gebieden kan dalen waar het concurreert met andere netwerken voor klanten zou zijn.

Een woordvoerder van de toezichthouder vertelde de website dat het niet in een positie om nog een definitieve beslissing te nemen over de SAU in het licht van de verandering van de regering.

“De ACCC is nog steeds de herziening van de vraag of er sprake is van invloed op de NBN SAU proces als gevolg van de verandering in de regering”, aldus de woordvoerder.

De ACCCon donderdag goedgekeurde nieuwe maatregelen van Telstra in verband met hoe het verbreekt klanten uit de koper- of hybride fiber-coax (HFC) netwerken en verbindt de klant aan de NBN.

NBN, NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, Telco’s ;; Telco’s, data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m

Telstra ontwikkelde een “pull-through” methode die ziet de bestaande koperen of HFC kabels losgemaakt en aan de glasvezelkabel te trekken door middel van de bestaande leiding, nadat toestemming is verkregen van Telstra’s wholesale klanten. Zodra de doorhaling voltooid, kan de koper of HFC dienst worden aangesloten, indien nodig.

De ACCC merkte op dat in haar goedkeuring van de beslissing die Telstra kan nodig zijn om andere maatregelen te overwegen voor het migreren van klanten naar het NBN in het licht van de mogelijke verschuiving naar fiber to the node.

NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data

Data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m