Begroting 2014: NZ Govt ondersteunt tech startups in de nieuwe begroting

De eerste Nieuw-Zeeland begroting in zes jaar in een overschot te brengen is ingesteld op een meevaller voor technologie startups, met twee nieuwe fiscale maatregelen zullen naar verwachting leiden tot een terugkeer van NZ $ 58.100.000 voor onderzoek en ontwikkeling (R & D) intensieve startende bedrijven.

Australische federale begroting 2014

NBN uitrol privaat te financieren na medio 2018; NICTA op zichzelf in twee jaar, E-medische dossiers systeem krijgt $ 141m te vervolgen; Mobile zwarte vlekken en online veiligheid commissaris ontvangt financiering; Universal Service Agency functies overgedragen aan afdeling Communicatie; Australische tech startups getroffen door bezuinigingen op de begroting; OAIC ontbonden als privacy, FOI toezicht herverdeeld; omschakeling naar digitale televisie compleet, maar de financiering blijft; Een technologie weg naar nergens, NZ Govt ondersteunt tech startups in de nieuwe begroting

De overheid is gericht op een verhoging van de O & O tot 1 procent van het bbp te helpen bouwen lange termijn groei en welvaart voor Nieuw-Zeeland, “zei NZ wetenschap en innovatie minister Steven Joyce.” Als onderdeel van dat we willen fiscale hindernissen te verminderen die ontmoedigen R & D-investeringen door innovatieve bedrijven.

De twee nieuwe fiscale maatregelen die in het budget geleverd gisteren, zal betekenen dat de R & D-intensieve startups zal begin toegang tot alle of een deel van hun fiscale verliezen liever hebben dan het dragen deze kosten naar voren, en dat alle geactiveerde kosten op af te schrijven, zal immateriële activa aftrekbaar in de tijd.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; telco’s; Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Innovatie;? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering

“Het doel van deze voorstellen is om bedrijven te stimuleren om meer in O & O te investeren door middel van gerichte initiatieven die zich richten op de werkelijke problemen van het bedrijfsleven en de economie”, aldus Joyce.

“Deze initiatieven, samen met de ontwikkeling van Callaghan Innovatie [a commercialisering accelerator] en onze uitgebreide R & D co-financiering van het programma, op tot een uitgebreide agenda om innovatieve Kiwi bedrijven te ontwikkelen en te slagen op het wereldtoneel te ondersteunen,” zei hij.

De nieuwe budgettaire maatregelen staan ​​in schril contrast met de Australische begroting, uitgebracht op 13 mei waarin: de sloop aangekondigd, van ten minste twee programma’s, Commercialisering Australië en de Innovator Investment Fund, die beide Australische startups hebben gesteund op de melodie van honderden miljoenen dollars, terwijl ook het koppelen startups met angel investeerders.

De Australische overheid beweert dat het zal bespaart u tot $ 845.600.000 Au meer dan vijf jaar door de ontmanteling van deze twee programma’s, samen met de Australische Industry Participatie, Enterprise Solutions, Industrie Innovations Raden, Enterprise Connect en Industry Innovation Terrein.

In plaats daarvan, heeft de Australische regering de Entrepreneurs ‘Infrastructure Program, die naar verwachting injecteren AU $ 484.200.000 meer dan vijf jaar in de industrie bekend gemaakt.

Echter, belanghebbenden uit de sector, getrokken; de regeling, erop te wijzen dat het nieuwe programma, waaraan tech startup subsidieaanvragers worden nu gericht, in de eerste plaats is gericht op kleine en middelgrote ondernemingen in plaats van startups.

Startup advocacy groep, StartupAUS, een paper gepubliceerd in april wat aangeeft dat de Australische sector startup zou kunnen bijdragen aan; AU $ 109.000.000.000, aan de economie en 540.000 in 2033. Echter, het stelde ook Australië achtergebleven bij andere landen – met name Nieuw-Zeeland – in termen van startup ondersteuning, met het land beweert een van de laagste tarieven van de vorming startup in de wereld.

In Nieuw-Zeeland hebben ze gericht op innovatie en het is een ondernemer-vriendelijke omgeving “, zegt Richard Webb, oprichter van de wereldwijde interactieve media incubator, Red Ocean, bij een; startup incubator evenement in Sydney;. Vorige maand” Niet zo hier in Australië. Kreeg de toekomst te investeren in de hoofden hier, niet eigendom.

De NZ budget, door minister van Financiën van het land, Bill Engels geleverd, ook versterkt de financiering van het bureau van de Privacy Commissioner, in een poging om prive-informatie Nieuw-Zeelanders ‘in een te beschermen “meer op samenwerking en technologisch gedreven omgeving”, aldus NZ minister van Justitie, Judith Collins.

Het budget zal zorgen voor een extra NZ $ 7.000.000 tot vier jaar de begroting van de Privacy Commissioner’s en zal een vergelijkbaar bedrag van de financiering te handhaven in de toekomst, volgens de regering.

huidige operationele budget van de Privacy Commissioner is NZ $ 3.200.000 per jaar, samen met een NZ $ 336.000 injectie dit boekjaar. Onder de nieuwe begroting, zal het een extra NZ $ 1.900.000 in 2014/15 en NZ $ 1.700.000 per jaar voor drie jaar krijgen.

“Veilig en efficiënt verzamelen, opslaan en uitwisselen van persoonlijke informatie leidt tot een betere dienstverlening, waardoor de sector staat voor het welzijn van de Nieuw-Zeelanders en de bredere economie te moderniseren”, aldus Collins.

Deze aanvullende financiering zal het Bureau van de Privacy Commissioner in staat zijn nieuwe rol, die in de Privacy Amendment Act 2013 ingesteld uit te voeren, te herzien en het toezicht op het delen van informatie overeenkomsten tussen de overheid om ervoor te zorgen privacy zorgen adequaat worden aangepakt.

“De financiering injectie komt ook op een moment dat de vooruitgang in de technologie drastisch veranderen de manier waarop persoonlijke gegevens worden verzameld, opgeslagen en gedeeld,” zei ze.

Ondertussen, aan de overkant van de sloot, de financiering voor de privacy toezicht afgenomen in Australië 2014 federale begroting, door de penningmeester, Joe Hockey, uitgebracht op dinsdagavond.

AU $ 10,6 miljoen werd ingetrokken, van de dienst van de Australische Information Commissioner (OAIC), ontbinden van de entiteit en de landbouw van zijn taken aan andere afdelingen.

De OAIC werd belast met het toezicht op privacy, vrijheid van informatie kwesties, informatie management, en andere functies.

In plaats daarvan, de OAIC de privacy en de vrijheid van informatie functies zijn nu in handen van de Australische Human Rights Commission, Administratief College van Beroep, de Commonwealth Ombudsman en de procureur-generaal van de afdeling.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper prijsbeslissing

? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering