Dell Latitude 10 Review

Windows 8 tablets, in tegenstelling tot cabrio’s van verschillende soorten, zijn vaak ultrabook-klasse apparaten met de derde generatie Core-processors die meestal een soort van optionele toetsenbord bevestiging dat ze effectief om te zetten in ultrabooks. De canonieke voorbeeld is van Microsoft, Surface Pro, het kost tussen de $ 899 (64GB, geen toetsenbord cover) en $ 1129 (128 GB plus Type Cover).

Een ander soort van Windows 8 tablet wordt geïllustreerd door Dell Latitude 10, hier beoordeeld: Dit business-class slate tablet loopt een minder krachtige (maar minder macht beluste) Atom processor en heeft een nuttige optionele desktop dock, maar geen toetsenbord bevestiging. Voorgeconfigureerde Latitude 10 bundels beginnen bij $ 499 (32GB, niet-verwijderbare batterij) en top uit op $ 849 (64GB, afneembare 2-cell batterij, mobiel breedband, dock). Als u opties toe te voegen, kan de prijs hoger te gaan, natuurlijk.

Onze review model, met 2 GB RAM, 64 GB SSD opslag, mobiel breedband, een 4-cell 60Wh batterij ($ 79), de desktop dock, een Wacom stylus ($ 49) en een zachte hoes ($ 39,99), kwam uit op $ 1,016.99.

Design, een zwart geklede slate-stijl 10.1in. tablet met edge-to-edge Gorilla Glass, de beste kan men zeggen van de Latitude 10’s industrieel ontwerp is dat het onopvallend. Een tablet om te pronken met het niet is.

Het scherm zelf is een hoogwaardig 1366-by-768-pixel IPS unit met een zeer goede kijkhoeken. Vanaf de voorzijde, is er weinig anders om je af te leiden, voorbij een Windows-knop in het midden van de ring, aan de onderkant, die u naar het Startscherm – of van daar naar de laatste app die u gebruikte. De enige Dell branding is discreet op de rug, in glanzend zwart tegenstelling tot de anders mat-zwarte kleurstelling. Er zijn voorzijde (2MP) en achter (8MP met flits) camera’s, plus een selectie van knoppen, poorten en slots rond de randen.

Met de standaard 2-cell batterij gemonteerd, de Latitude 10 is aanmerkelijk dunner dan de Surface Pro, het meten van 10.5mm (0.4in.) In vergelijking met 13,5 mm (0.53in.). Met de optionele 4-cel batterij, die enigszins uitsteekt vanaf de achterkant, de maximale dikte stijgt tot 15,9 mm. Dell tablet weegt minder, ongeacht de batterij (versus 903g 658g / 820g) is gemonteerd en is veel minder hoekig, met zacht afgeronde hoeken en geen van afkanten de Surface op de zijkanten.

Het batterijcompartiment aan de achterkant: de standaard 2-cell 30Wh unit past gelijk met het oppervlak, terwijl de 4-cell 60Wh werden we begroet met steekt geleverd door ongeveer een halve centimeter. Irritant, op onze review-exemplaar op zijn minst, de accu-ontgrendeling was zeer fiddly te bedienen. Wanneer je krijgt de batterij uit, heb je een micro-SIM-kaart slot in het compartiment te vinden. Ook met de batterij met hoge capaciteit voorzien, is het lastig om de tablet schoenlepel in de optionele zachte draagtas. Aan de positieve kant, de folio case bevat wel een behuizing voor de optionele Wacom actieve stylus, hoewel er geen on-tablet naar huis voor het.

De tablet zelf is dun uitgerust met poorten en sleuven: er is een enkele USB 2.0-poort aan de rechterkant, samen met een mini-HDMI-aansluiting en een microfoon / koptelefoon combo jack. De linkerkant heeft een volume rocker en een Kensington slot. Op de top is er een SD-kaartsleuf, de power-knop en een scherm-autorotate on / off toggle-knop. De bodem herbergt het docking / opladen connector en een micro-USB-poort.

De dock is een stevig gebouwde unit met vier USB 2.0-poorten (drie aan de achterkant, één aan de voorzijde), een Ethernet-poort, een HDMI-poort en een audio-uitgang, samen met een power connector. Het is een nuttige aanvulling, aangezien veel gebruikers zullen willen een toetsenbord, muis en een groot beeldscherm aansluiten voor het werken op desktop apps, het bijhouden van de touchscreen tablet handig voor moderne stijl apps. Echter, de scharnierende tablet-dock-aansluiting voelt een beetje wiebelig, het alleen dokken in liggende stand, en het scherm gedokt hoek kan niet worden aangepast.

Kenmerken; De Latitude 10 is gebouwd rond een laag vermogen (TDP van slechts 1,7 W) 1.8GHz Atom Z2760 met 2 GB (niet uitbreidbaar) RAM, met 32-bits Windows 8 Pro. Graphics worden verzorgd door de geïntegreerde PowerVR SGX 545 (Clovertrail UMA Graphics) GPU draait op 533MHz.

De Latitude 10 is verkrijgbaar met 32GB of, zoals op onze review eenheid, 64 GB solid-state eMMC opslag, die is niet al te royaal. Als u meer capaciteit nodig hebt, moet u de SD-kaartsleuf of de USB-poort in het spel te brengen, of gebruik maken van cloud-gebaseerde opslag, zoals SkyDrive.

Er is geen vaste Ethernet-aansluiting op de tablet zelf (dat, heb je de dock nodig hebt), die dual-band Wi-Fi (802.11a / b / g / n) biedt via een Broadcom chipset (samen met Bluetooth 4.0). Mobiele breedband, op Latitude 10 modellen die dit ondersteunen, komt beleefdheid van een Dell Wireless 5565 HSPA + Mini-Card.

Business-class beveiliging en beheerbaarheid functies die beschikbaar zijn op de Latitude 10 omvatten-firmware op basis van Intel Platform Trust Technology, TPM 1.2 en Dell Data Protection (encryptie) software. Er is ook spreken op de website van een optionele vingerafdruklezer / smartcardlezer combo van Dell, hoewel dit niet op onze review eenheid was.

Prestaties en levensduur van de batterij; De Atom gebaseerde Latitude 10 kan alleen maar worden omschreven als een gematigde performer, met een Windows Experience Index (WEI) van 3,3 van 9,9. De totale score wordt bepaald door het laagste-ranking subsysteem, die in dit geval is Gaming graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties) – geen verrassing, gezien het systeem geïntegreerde PowerVR / Intel GPU. De overige scores variëren tussen 3,4 en 5,5, met de best presterende subsysteem dat (solid-state) opslag

Wat de browser benchmarks, kunnen we zien dat de Latitude 10 prestaties is veel dichter bij de ARM-gebaseerde Surface RT is dan de ultrabook-klasse (Core i5-based) Surface Pro

Het kan geen grote shakes als een performer, maar de Latitude 10 kan schijnen als het gaat om levensduur van de batterij. Om een ​​lange levensduur te schatten met zowel de 2-cel (30Wh) en 4-cell (60 Wh) batterijen, we gemeten vermogen van de tablet verbruik met een Voltcraft VC 940 Plus multimeter, onder inactief en belasting, met een helderheid van het scherm instellingen van 25, 50 en 100 procent. Het verdelen van de resulterende cijfers in de capaciteit van de batterij geeft een spreiding van de schattingen levensduur van de batterij onder verschillende omstandigheden (Wh / W = h).

Als u de helderheid van het scherm tot ongeveer 50 procent te houden en de werkdag met het tablet te brengen meestal doet het werk en soms stationair draaien, kun je ook verwachten dat meer dan 10 uur ‘leven met de optionele 4-cell batterij gemonteerd, en ongeveer de helft van dat met de standaard 2-cell batterij. Met de standaard batterij, de Latitude 10 is een lang leven is op een lijn met de Surface RT en ruim voor de teleurstellende (in dit opzicht) Surface Pro.

Conclusie; De Atom gebaseerde Latitude 10 kan niet concurreren met ultrabook-klasse Windows 8 tablets, zoals de Surface Pro in termen van prestaties. Echter, het levert veel beter levensduur van de batterij – vooral met de optionele 4-cell batterij. Hoewel sommige aspecten van het industrieel ontwerp en bouwkwaliteit beter zou kunnen zijn, is dit een goede business-class Windows 8 tablet.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop