Knipperen! Google vorken WebKit

Terwijl sommige mensen verbaasd dat Google heeft eindelijk gemaakt Blink kan zijn geweest, zijn eigen fork van de populaire WebKit browser-engine, in Web developer kringen deze beweging kwam niet als een verrassing.

Opera sluit zich aan bij Chrome en Safari in het gebruik van Web kit voor op het web surfen, Web browser oorlog: Het begin 2013 verslag; Hier is waarom HTML-gebaseerde applicaties werken niet; Pwn2Own: naar beneden gaan alle browsers, Linux triomfantelijk: Chrome OS weerstaat kraken pogingen

Terwijl Apple en Google al lang hadden samengewerkt op het open-source WebKit-project voor de komende jaren, ontwikkelaars zowel binnen als buiten van Google wilde Google weg van Apple te verplaatsen. Daarnaast zijn de twee tech reuzen hadden verschillende visies van de webbrowser motor.

Zoals Adam Barth, een Google Software Engineer schreef

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Chromium gebruikt een andere multi-proces architectuur dan andere WebKit-gebaseerde browsers, en ondersteuning van meerdere architecturen de loop der jaren heeft geleid tot toenemende complexiteit voor zowel de WebKit en Chromium projecten. Dit is vertraagd het collectief tempo van innovatie – dus vandaag, we zijn de invoering van Blink, een nieuwe open-source rendering engine gebaseerd op WebKit.

Dit was geen gemakkelijke beslissing. We weten dat de invoering van een nieuwe rendering engine belangrijke implicaties voor het web kan hebben. Toch zijn wij van mening dat het hebben van meerdere rendering engines – vergelijkbaar met het hebben van meerdere browsers – zal innovatie stimuleren en na verloop van tijd het verbeteren van de gezondheid van de gehele open web ecosysteem. Op de korte termijn zal Blink weinig verandering voor webontwikkelaars te brengen. Het grootste deel van de eerste werkzaamheden zal zich richten op interne bouwkundige verbeteringen en een vereenvoudiging van de codebase. Zo verwachten we dat we in staat zijn om 7 build systemen te verwijderen en meer dan 7.000 bestanden te verwijderen – met meer dan 4,5 miljoen lijnen – recht uit de vleermuis. Op de lange termijn, een gezondere codebase leidt tot meer stabiliteit en minder bugs.

Gedurende deze overgang, zullen we nauw samenwerken met andere browser-leveranciers op het web verder te gaan en het behoud van de compatibiliteit dat het een succesvol ecosysteem gemaakt. In die geest, hebben we een sterke richtlijnen voor nieuwe functies die normen, interoperabiliteit, conformiteit testen en transparantie te benadrukken in te stellen.

Justin Schuh, een Google Chrome security software engineer, toegevoegd op Google+ dat terwijl hij niet te spreken voor Google of het Chromium-project, dat

Ik denk dat het veilig om te zeggen dat de Chrome security team een ​​zeer actieve rol in WebKit veiligheid heeft genomen in de afgelopen jaren, en echt leidde het peloton in het maken van Webkit robuuster tegen exploits. We hebben fuzzed op ongekend schalen, betaalde honderdduizenden dollars in bug premies, uitgevoerd uitgebreide code auditing, vele honderden security bugs opgelost, en introduceerde een hoop verharding maatregelen. En terwijl we zijn erg trots op het werk dat we hebben gedaan op WebKit veiligheid, het feit is dat het steeds moeilijker en moeilijker voor ons om een ​​grote impact meer te maken.

Het grote probleem is een neveneffect van het ontwerp van Chrome. Terwijl onze architectuur heeft een enorm sterke punten (verder dan alleen veiligheid), het is ook heel anders dan andere WebKit-gebaseerde browsers, en groeit nog meer met de rest van de toenemende focus van de WebKit project op de WebKit2 laag. Deze verschillen hebben ons gedwongen om steeds moeilijker beslissingen te nemen, zoals zijspoor te zetten belangrijke verbeteringen in de beveiliging die niet goed passen bij WebKit. Ondertussen werden we regelmatig omgaan met veiligheid regressies als gevolg van dingen zoals verschillende versie’s, en het onderhoud van legacy gedrag van WebKit vereist als een API [Application Programming Interface]. Deze groeipijnen komen vaak genoeg als een project als WebKit evolueert om zo’n breed scala aan consumenten omvatten, maar uiteindelijk kun je een punt waar de belasting voor een aantal leden is gewoon te hoog te bereiken.

Dus, met de Blink project hebben we nu de kans om heel wat technische beveiliging de schuld die is opgebouwd door de jaren vast te stellen. Deze veranderingen zijn allemaal dingen die goed passen bij Chrome architectuur, maar waren niet levensvatbaar in WebKit, gezien hun invloed op andere platformen.

Deze veiligheidsproblemen zijn vaak genoemd als reden voor Google om Apple achter te laten. In sommige Web developer kringen het is van mening dat de programmeurs van Apple was niet dragen van hun eerlijk deel van de last van het maken van WebKit (wat Apple’s Safari webbrowser gebruikt) veilig.

Google is niet alleen te gaan in deze nieuwe vork;. Opera, die onlangs zijn eigen web-browser engine vertrokken naar WebKit, is toetreding tot hen. Håvard Molland, een lead Opera software ontwikkelaar, tweeted: “Dus hoe zit het met Opera? Opera gaat met Blink ook.

De eerste vruchten van deze verschuiving moet worden gezien in de komende updates van Google’s Chrome webbrowser. Zoals voor Apple? We kunnen alleen maar veronderstellen dat ze zullen blijven werken met WebKit.

 verhalen

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal